KAMPEN VIKTIGST: Everton-sjef Roberto Martinez ser heller at hans lag leverer en god kamp og taper, enn at de vinner ufortjent. Foto: AFP PHOTO/ANDREW COWIE
KAMPEN VIKTIGST: Everton-sjef Roberto Martinez ser heller at hans lag leverer en god kamp og taper, enn at de vinner ufortjent. Foto: AFP PHOTO/ANDREW COWIEVis mer

- Jeg vil heller tape med stil, enn å vinne med flaks mot United

Martinez møter sin forgjenger i kveld.

• Følg Premier League i Fotballstudio fra 20.45

(Dagbladet): Etter at Crystal Palace og West Ham i går tjuvstartet den 14. runden i Premier League, er det i kveld hele ni kamper på programmet.

Den kanskje største godbiten av dem alle spilles på Old Trafford, da Everton og Roberto Martinez gjester de regjerende mesterne Manchester United.

- Heller et tap med stil Dette blir David Moyes' første møte med gamleklubben etter at han forlot de blå fra Liverpool i sommer, men så langt er det Everton som har et lite tabellmessig overtak på de røde djevlene.

Etter at 13 kamper er spilt, ligger Martinez' mannskap ett poeng foran rivalen, men spanjolen vil ikke vinne for enhver pris i kveld om vi skal tro det han sier til The Guardian.

- Jeg vil heller at vi spiller godt og taper. Denne kampen handler om at vi skal spille bra på Old Trafford, og at vi skal bevise for oss selv at vi kan prestere på samme nivå som de beste lagene på bortebane, sier han.

Målsetningen til Everton og Martinez denne sesongen er Champions League. Manageren vil likevel ikke ha noe av at et eventuelt tap i kveld kan gi de ambisjonene et skudd for baugen.

- I det lange løp har det ingenting å si. For å komme til Champions League trenger man omlag 70 poeng. Har vi 71 poeng, er vi klare. Det har ingenting å si om vi ligger på 10.- eller 15.-plass nå. Det er de siste kampene som avgjør, sier Martinez.

- Engstelig David Moyes har derimot et langt større press på sine skuldre. Etter en god forestilling mot Arsenal, har det blitt to kamper med poengdeling mot Cardiff og Tottenham. Skotten innrømmer at han er bekymret for å bli hektet av i tittelkampen.

BEKYMRET: Manchester United-sjef David Moyes møter i kveld sine gamle disipler i Everton for første gang. Han innrømmer også at han er litt bekymret for å bli hektet av i kampen om tittelen allerede. Foto: AP Photo/Sang Tan
BEKYMRET: Manchester United-sjef David Moyes møter i kveld sine gamle disipler i Everton for første gang. Han innrømmer også at han er litt bekymret for å bli hektet av i kampen om tittelen allerede. Foto: AP Photo/Sang Tan Vis mer

- Ja, jeg er litt engstelig for det. Vi må passe på at vi ikke sklir på flere bananskall, sier Moyes ifølge Daily Mail.

Moyes er heller ikke den eneste av de rødkledde som i kveld skal møte gamle kjente. Med Phil Jones suspendert, tyder mye på at det er duket for Marouane Fellaini på midten hos United. En spiller som ennå ikke har fått ut sitt fulle potensiale etter overgangen i sommer.

Phil Neville, som har mange år bak seg i begge klubber, er sikker på at belgieren kommer til å våkne til.

- United-fansen har ikke sett det beste av ham ennå. Han var ikke i sin beste fysiske form da han kom, men vi jobber med ham og han er i ferd med å bli den boks-til-boks-spilleren han skal være, sier Neville.

Avspark på Old Trafford er 20.45.

UFORLØST POTENSIALE: Phil Neville mener United-fansen ennå har til gode å se det beste av Marouane Fellaini. Foto: AP Photo/Jon Super
UFORLØST POTENSIALE: Phil Neville mener United-fansen ennå har til gode å se det beste av Marouane Fellaini. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer