REDD FOR TÅRER: Lørdag tar Steven Gerrard farvel med Anfield. Det er han redd blir en følelsesladet opplevelse. Foto: Action Images via Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
REDD FOR TÅRER: Lørdag tar Steven Gerrard farvel med Anfield. Det er han redd blir en følelsesladet opplevelse. Foto: Action Images via Reuters / Carl Recine / NTB ScanpixVis mer

- Jeg vil helst ikke se triste supportere fordi jeg er litt redd for å knekke sammen

Gerrard vet lørdag blir en spesiell dag.

Steven Gerrard trekker i Liverpool-drakta for aller siste gang på Anfield lørdag. 35-åringen er forberedt på at det blir en svært spesiell dag.

- Det kommer til å bli en vanskelig dag, men jeg skal prøve å nyte den, sier Gerrard til klubbens nettside.

Etter sesongen forsvinner veteranen til USA og Los Angeles Galaxy.

Både før, under og etter søndagens kamp mot Crystal Palace er det ventet massiv hyllest av Gerrard. Det vet hovedpersonen godt, men han er ikke overbegeistret over all oppmerksomheten.

- Det blir rart. Det er helt sikkert. Det blir en emosjonell dag for meg, familien min og vennene som har fulgt hele karrieren. Og ikke minst supporterne som har sett meg spille i mange, mange år. Ikke bare på stadion, men rundt om i hele verden.

• Les også: Vil du se Gerrard ta farvel med Anfield? Da må du ut med opp mot 23 000 kroner

Utsetter følelsene - Jeg kommer til å få mye oppmerksomhet i helgen. Det er ikke noe jeg egentlig liker, men forhåpentligvis spiller jeg en god kamp slik at vi får en seier og jeg kan nyte øyeblikket.

Gerrard har spilt for Liverpool hele karrieren. Totalt er det blitt 708 kamper og flere trofeer. Det største kom i 2005 da Merseyside-klubben vant mesterligaen.

Tankene om at det snart er slutt, prøver han å utsette til etter sesongen.

- Vi har et par kamper igjen, og jeg vil egentlig ikke tenke så mye på det. Alle snakker om det utenom meg, men for min egen del vil jeg bare være fokusert på de treningene og kampene som gjenstår.

- Det kommer til å bli nok av tid til å være sentimental og emosjonell, men jeg vil helst ikke se triste supportere fordi jeg er litt redd for å knekke sammen og vise for mye følelser.

Rask retur? Mange forventer at det blir en retur til Anfield etter at den 18 måneder lange kontrakten i Galaxy er utløpt.

Tidligere manager Gérard Houllier er blant dem som mener han er et perfekt lederemne.

- Han vil bli en strålende manager fordi han alltid setter laget først. Han har alt som skal til for å tenke på laget, klubben og utvikling. Han er en naturlig leder og en man vil følge, har franskmannen tidligere sagt til BBC.

(NTB)