- Jeg vil holde kortene veldig tett til brystet

Hareide vil lure «reven» Rehagel.

CHISINAU/OSLO (Dagbladet.no): Onsdagens toppkamp mot Hellas på Ullevaal blir avgjørende for Norge. Etter at både Bosnia og Tyrkia snublet, ligger veien mot EM åpen. Med seire i resten av kampene, blir «bønda fra nord» å finne i i sluttspillet neste sommer.

Med alle hjemmekomplekser ute av verden, begynte landslagssjef Åge Hareide forberedelsene allerede i går kveld.

Rett fra den viktige seieren over Moldova gikk han til et taktikkmøte med assistentrener Ola By Rise.

– I dag har vi selvsagt en god følelse, men vi gikk rett over på hellaskampen. Jeg fikk Ola på rommet i natt, han har hovedansvaret for å analysere fram mot onsdag, og ser på Hellas’ styrker og svakheter, sier Åge Hareide.

Han frykter ikke at laget mister fokus, og prøver heller å få spillerne til å slappe av og tenke på andre ting de neste dagene.

– Vi prøver å nullstille oss ved å diskutere bøker og politikk, og andre ting som ikke har noe med fotball å gjøre, sier Hareide.

Venter med laget 

Før kampen mot Moldova var laget klart allerede dager før avspark. Denne gangen sier landslagssjefen at folket må vente. Han vil ikke gi grekernes suksesstrener Otto Rehagel noe gratis, og vil ikke engang love at laget stiller i formasjonen som har karakterisert oppturen de siste kampene.

FORSIKTIGÅge Hareide sier han vil holde på taktikk og laguttak til rett før kampstart denne gangen, så grekernes trener Otto Rehagel ikke skal kunne vite hvilket Norge de møter. Foto: SCANPIX
FORSIKTIGÅge Hareide sier han vil holde på taktikk og laguttak til rett før kampstart denne gangen, så grekernes trener Otto Rehagel ikke skal kunne vite hvilket Norge de møter. Foto: SCANPIX Vis mer

– Vi får se om det blir 4-3-3. Denne gangen vil jeg holde kortene veldig tett til brystet, for Rehagel er en lur rev. Jeg stenger ikke treninger, men laget blir neppe offentliggjort før rett før kampstart.

Fortsatt har han ikke fått oversikt over spillernes eventuelle skader og form, men Hareide gir uttrykk for at Steffen Iversen fort kan få fortsatt tillit i angrepet.

– Jeg vet foreløpig lite om status for spillerne, men Steffen fikk en fin gjennomkjøring.

Nå håper han laget kan fortsette å levere varene.

– Jeg er ikke spesielt stolt på egne vegne, men jeg er stolt over spillerne. De har gått i bresjen og løftet oss. Men dette er ikke verdt så mye om vi ikke beholder flyten fram til november, sier han til Dagbladet.no.

- Jeg vil holde kortene veldig tett til brystet
HEMMELIG PLAN: Hareide fikk besøk av Ola på rommet i natt, og fikk lagt en plan for hvordan Norge skal slå Hellas på onsdag.