- Jeg vil ikke anbefale noen å drive med dette

Andre Bach blir nervøs av sine egne triks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I to dager sleit Andre Bach og kompisene med seg en svingstang opp på fjellet i Eikesdalen. Svingstanga skulle den tidligere doble norgesmesteren i turn bruke til et spektakulært basehopp.

- Jeg vil ikke anbefale noen å drive med akrobatiske basehopp. Jeg gjør det ikke så mye selv, jeg blir nervøs av det, forteller Bach til Dagbladet.no.

- Men når det fungerer er følelsen helt herlig, fortsetter han.

Og fungerte, det gjorde det definitivt for Andre og kompisene hans da de laget film for seg selv og Nike i den norske fjellheimen. Som en av to norske basehoppere er han hyret inn for å lage internasjonal reklamefilm for sportsgiganten Nike. Andre viser fram akrobatikk i basehopping, og sammen med kompisen Terje Halvorsen filmer han alt materialet selv.

Nær døden

Som mangeårig turner har han utviklet basehoppingen sin i 13 år for å komme på et nivå som gjør ham i stand til å utføre disse hoppene uten umiddelbar fare for å dø. Men ufarlig er det ikke, selv ikke for en av Norges aller beste basehoppere.

- Nei, dette er mye mer risikofylt. Problemet med akrobatikk er at man er så mye nærmere fjellveggen. Det er ofte når man prøver på sånne triks at det går galt, sier Bach.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer