- Jeg vil ikke at fansen skal huske meg for en sånn fillesak

Lundekvam trist over at ærligheten har fått ham i trøbbel.

SNAKKIS I ENGLAND: Claus Lundekvam har snakket med tidligere lagkamerater og venner i Southampton i dag, etter at uttalelsene hans til norske medier vekket oppsikt i England. Lundekvam sier at de han har snakket med ikke er sinte, men at noen supportere kan få et annet inntrykk av ham enn de hadde. Her er Lundekvam på vei ut til sin testimonialkamp i Southampton, sammen med døtrene Tia og Kaja.

Foto: Keith Hammett
SNAKKIS I ENGLAND: Claus Lundekvam har snakket med tidligere lagkamerater og venner i Southampton i dag, etter at uttalelsene hans til norske medier vekket oppsikt i England. Lundekvam sier at de han har snakket med ikke er sinte, men at noen supportere kan få et annet inntrykk av ham enn de hadde. Her er Lundekvam på vei ut til sin testimonialkamp i Southampton, sammen med døtrene Tia og Kaja. Foto: Keith HammettVis mer

(Dagbladet): Store oppslag i engelske aviser om tippesvindel, eks-lagkamerater som rykket ut med dementier og et varsel fra FIFA om full granskning.

Det ble resultatet av Claus Lundekvams uttalelser til diverse norske medier om hvordan han og andre spillere i Premier League satte penger på enkeltsituasjoner i egne kamper, som første innkast og første frispark.

Lundekvam innrømmer at han ble tatt på senga av alt oppstyret i England.

- Jeg ble både overrasket og litt lei meg for at det ble så omfattende. Jeg var jo bare ærlig og fortalte om en episode for 15-16 år siden, da jeg var 23 år. Det dreide seg om noen rampestreker, unge og naive fotballspillere som ville ha litt ekstra spenning. Vi gjorde det aldri for pengenes del. At mine uttalelser fikk dette omfanget var litt overraskende, for det var gamle nyheter for min del. Men jeg vil beklage til dem jeg eventuelt har tråkket på tærne, sier Lundekvam til Dagbladet, og sikter til Southampton-fans og andre fotballvenner i England.

Har sendt sms med Le Tissier
De tidligere lagkameratene Matthew Le Tisser og Francis Benali har begge tatt avstand fra Lundekvams opplysninger, og sistnevnte gikk såpass langt som å spekulere i om nordmannens historie med private problemer var bakgrunnen for utspillet.

De som forsøkte å kontakte Lundekvam i går kom rett til en telefonsvarer. Det var ikke fordi han forsøkte å gjemme seg - men fordi mobilen tilfeldigvis streiket.

- Jeg måtte sende den inn på reperasjon i dag. Det passet for så vidt bra da det stormet, humrer han.

Lundekvam sier han har sendt tekstmeldinger med Le Tisser i dag, og at det «går fint».

- Har folk vært sinte på deg?

- Nei, jeg forsto det ikke sånn. Ikke blant spillere, men det kan selvfølgelig være en del fans som ikke har tatt det så fint. Jeg har vært i kontakt med et par i Southampton. De som har vært ute og uttalt seg, har ikke hatt noe med dette å gjøre, sier han.

Lundekvam har legendestatus i Southampton etter 12 sesonger i klubben, og han var også kaptein i mange av dem. Han håper ikke at de siste dagers begivenheter gjør skade på forholdet til supporterne.

- Jeg angrer ikke på det jeg har sagt, jeg står ved de uttalelsene. Men det har gjort at en del fans har fått et annet bilde av meg og min tid i England. Jeg vil ikke at de skal huske meg for en sånn fillesak, jeg håper ikke de gjør det. Jeg er en ærlig sjel og ønsker å være oppriktig, sier han.

- Uskyldige rampestreker
Lundekvam føler nemlig ikke det er en stor sak, og understreker at det er noe helt annet enn kampfiksing, der man går inn for å manipulere sluttresultatet.

- Det var i forbindelse med kampfiksingssaken i Norge at det ble tatt opp. Det er en helt annen sak, og av en helt annen karakter enn det jeg snakket om. Her hjemme snakker vi om en politisak der en spiller er blitt arrestert. Det er noe helt annet enn det vi gjorde, som unge og naive fotballspillere. Jeg ser på det som ganske uskyldige rampestreker, sier Lundekvam.

FIFA ser det tilsynelatende ikke på samme måte, og har allerede satt sin sjefsetterforsker i London på saken.

- Jeg har ingen problemer med at de eventuelt vil etterforske dette. Jeg vil absolutt stille opp og samarbeide hvis de tar kontakt, sier han.

Noen som allerede har tatt kontakt er den engelske storavisa The Sun, som var blant dem som slo saken stort opp i går.

- Jeg hadde en samtale med dem i dag. Jeg har fått nyansert det som er blitt skrevet der litt, og det følte jeg var greit å gjøre. Men jeg har som sagt bare vært ærlig, og jeg står for det jeg har sagt, sier Lundekvam.