- Jeg vil ikke avsløre planen min, men jeg skal avgjøre det i ringen

Oxandia Castillo er ikke redd for å møte verdensmesteren

PSYKER UT HVERANDRE: Oxandia Castillo gleder seg til å møte verdensmester Cecilia Brækhus i ringen i Frederikshavn i kveld. 

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
PSYKER UT HVERANDRE: Oxandia Castillo gleder seg til å møte verdensmester Cecilia Brækhus i ringen i Frederikshavn i kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Følg kampen mellom Cecilia Brækhus og Oxandia Castillo live i vårt Boksestudio!

I FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Klokken 23 i kveld skal Cecilia Brækhus forsvare sine tre tittelbelter i kampen mot 18 år gamle Oxandia Castillo fra Den dominikanske republikk. 

Og selv om det er «The first lady» som er favoritt er ikke 18-åringen redd for å møte den langt mer erfarne bokseren fra Norge.

- Jeg er veldig klar for møtet med Cecilia, og jeg gleder meg, sier Castillo til Dagbladet.

- Jeg er rolig og avslappet nå, men da jeg går inn i ringen kommer det fram mye følelser.

Sulten som en ulv Castillo går under boksenavnet «La loba» (ulven), et navn som har hengt med henne helt siden vennene startet å kalle henne det på trening. 

- Jeg har boksingen naturlig i meg, sier 18-åringen, som startet proffkarrieren sin som 15-åring. Men hun startet å bokse allerede for 10 år siden. Hun har bokset 14 kamper, og vunnet 12 av dem. To av dem endte uavgjort, og i februar i år tok hun VM-beltet til Hanna Gabriel fra Costa Rica i vektklassen over. 

Som 15-åring sluttet hun på skolen for å satse på en boksekarriere. Hun er oppvokst i et tøft og kriminelt miljø i Santo Domingo på Den dominikanske republikk, men sier til Dagbladet at hun har hatt en normal oppvekst, og ønsker ikke å snakke så mye om oppveksten. 

18-åringen er fryktløs, selv om hun skal møte Brækhus som er ubeseiret etter 22 kamper. Hun vil ikke avsløre planen hun har for å vinne over Brækhus.

- Jeg vil ikke avsløre hva jeg skal gjøre, men jeg skal avgjøre det i ringen, sier hun selvsikkert.

Også treneren hennes Alcibiades Familia er sikker på hvem det er som vinner kveldens kamp.

- Jeg tror ikke Oxandia vinner, jeg VET det, sier han til Dagbladet. 

Lar seg ikke stresse På pressekonferansen på torsdag benyttet hun muligheten til å prøve beltene til Brækhus, noe den norske verdensmesteren absolutt ikke likte.

- Jeg måtte sjekke om de passet, for jeg skal jo vinne dem på lørdag, sa Castillo til Dagbladet.

Brækhus lar seg ikke psyke ut av spillet til Castillo.

- Hvis hun tror hun kan psyke meg ut, så har hun misforstått. Jeg lar sånne stunt bare prelle av. Jeg fokuserer ikke på det hun gjør, men konsentrerer meg om det jeg skal gjøre i ringen, sier Brækhus.

Hun brukte kvelden i går til å slappe av og samle krefter.

- Jeg får som regel sove ganske godt før kamp, og håper jeg får det nå også. 

Castillo og Brækhus går i ringen cirka klokken 23.00 i kveld.