- FLAUT: Rio Ferdinand sier det er flaut å være Manchester United-spiller om dagen. Her får han instrukser av manager David Moyes under 0-3-tapet mot naboklubben City på tirsdag.Foto: Paul Ellis, AFP / NTB Scanpix
- FLAUT: Rio Ferdinand sier det er flaut å være Manchester United-spiller om dagen. Her får han instrukser av manager David Moyes under 0-3-tapet mot naboklubben City på tirsdag.Foto: Paul Ellis, AFP / NTB ScanpixVis mer

- Jeg vil ikke følge barna til skolen eller fylle bensin

Ferdinand er flau.

(Dagbladet): Rio Ferdinand (35) er, ved siden av å spille for Manchester United, ansatt av BT Sport som intervjuer, programmaker og fotballekspert.

Nå forteller han sin andre arbeidsgiver om hvor flaut det er å være United-spiller denne sesongen. For det er ikke bare supporterne som har blitt vant med medgang. Også for spillerne er det tungt å svelge når det plutselig butter imot.

- Det er flaut - det blir en personlig fornærmelse. Jeg har ikke lyst til å gå ut etter at kampen er over, du slutter til og med å se på TV, sier Rio til BT ifølge The Guardian.

Tap mot rivalene United har tapt 0-3 hjemme mot både erkerivalene Liverpool og byrivalene Manchester City i løpet av mars måned. Fansen begynner å bli svært utålmodige, spesielt med manager David Moyes.

Men også spillerne føler blikkene i nakken når de beveger seg utendørs. Ferdinand beskriver noe som kan minne om symptomer på paranoia.

- Jeg vil ikke følge barna mine til skolen. Jeg har ikke lyst til å gå på skoleveien, og jeg tror jeg hører ting eller ser folk se på meg fordi vi har tapt en kamp. Jeg vil ikke fylle bensin på bilen eller gå i butikken. Det blir personlig når alle ser på deg og snakker om resultatene og formen og slike ting, sier Ferdinand.

Seiersvante De åtte foregående sesongene har det blitt fem førsteplasser og tre andreplasser i serien. Det er kanskje ikke rart det føles uvant å ligge på sjuendeplass uten sjanse på å blande seg inn i toppstriden i løpet av sesongens to siste måneder.

- Du vil ikke se at andre løfter pokaler. Det er det vi er vant til å gjøre. Det er det vi har lyst til. Det er det vi trener og jobber for. Men vi har ingen gudegitt rett, ikke misforstå meg. Du må gjøre deg fortjent til det. Og denne sesongen har vi ganske enkelt ikke gjort det, sier Rio Ferdinand.

• Stopperveteranen er ventet å legge opp etter sesongen, men det er ikke formelt bekreftet.