Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vil ikke gå i detalj på hvem som hadde skylden

Hemmelighetsfull manager etter det overraskende VM-tapet.

HEMMELIGHETSFULL Espen Agdestein vil ikke avsløre hvem som hadde skylden for Magnus Carlsens tap mot Vishy Anand i det tredje VM-partiet.. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
HEMMELIGHETSFULL Espen Agdestein vil ikke avsløre hvem som hadde skylden for Magnus Carlsens tap mot Vishy Anand i det tredje VM-partiet.. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

• Følg VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand i sjakkstudio

SOTSJI (Dagbladet): Etter en lovende start på VM-kampen, ble Magnus Carlsen i går knust av Vishy Anand. Nordmannen ble fanget i motstanderens åpningsforberedelser og kom seg aldri unna.

Spørsmålet mange nå stiller seg, er hva det overraskende tapet skyldtes. Valgte Carlsen å vike fra gode forhåndsanalyser som han hadde fått fra teamet sitt - eller var sekundantenes arbeid rett og slett for dårlig?

- Det kan jeg ikke gå inn på. Det er klart at tapet er noe hele teamet må ta til etterretning, men jeg vil ikke gå i detalj på hvem som hadde skylden, er manager Espen Agdesteins hemmelighetsfulle svar til Dagbladet.

- Kan ikke svare - Var det Magnus som valgte å gå bort fra forberedelsene eller var det forberedelsene som var for dårlige?

- Det kan jeg ikke svare på, dessverre. Ikke nå, sier Agdestein.

Sjakkekspert Atle Grønn er på sin side i tvil om hvem som må ta skylden for at alt gikk galt mot Anand.

- Det er faktisk veldig vanskelig å si. Forberedelsene var jo for dårlige, men det man ikke kan si med sikkerhet, er om det var teamet til Magnus som hadde gjort en for dårlig jobb eller om det var Magnus som ikke hadde satt av nok tid til å motta råd. Det er et kritisk punkt her, sier Grønn til Dagbladet.

- Magnus har ansvaret Eksperten mener imidlertid at det til syvende og sist er Carslen som sitter med hovedansvaret for sine egne prestasjoner. Det var også Carlsen klar på da han fikk spørsmål fra Dagbladet om tapet var hans eller hjelpernes skyld på gårsdagens pressekonferanse.

- Når noe går galt, er det alltid min feil, sa Carlsen.

Og det er Grønn enig i.

- Det er Magnus som har valgt å ikke jobbe med denne matchen åtter timer hver dag i fire måneder som han kunne ha gjort. I stedet har Magnus forsøkt å skaffe seg sjakkoverskudd og positiv energi for å være mentalt forberedt til matchen.

- Disse åpningsproblemene er jo noe som gjelder i hver eneste toppturnering også, men i kanskje 19 av 20 partier klarer han å styre unna trøbbel, sier Grønn.

- Kan Magnus ha valgt å gå bort fra forberedelsene underveis i partiet?

- Det tviler jeg på, men det skjedde riktig nok i det 9. partiet i Chennai. Jeg tror Jon Ludvig Hammer røpet at Magnus valgte å gå bort fra åpningsanalysen de hadde forberedt den gangen. I går så det derimot ut som han hadde bestemt seg for en variant og at han underveis skjønte at analysene ikke var så gode og så dype som de burde være på dette nivået, men da var det for sent å snu. Det måtte han betale for.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media