- Jeg vil ikke gå i detalj på hvem som hadde skylden

Hemmelighetsfull manager etter det overraskende VM-tapet.

HEMMELIGHETSFULL Espen Agdestein vil ikke avsløre hvem som hadde skylden for Magnus Carlsens tap mot Vishy Anand i det tredje VM-partiet.. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
HEMMELIGHETSFULL Espen Agdestein vil ikke avsløre hvem som hadde skylden for Magnus Carlsens tap mot Vishy Anand i det tredje VM-partiet.. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand i sjakkstudio

SOTSJI (Dagbladet): Etter en lovende start på VM-kampen, ble Magnus Carlsen i går knust av Vishy Anand. Nordmannen ble fanget i motstanderens åpningsforberedelser og kom seg aldri unna.

Spørsmålet mange nå stiller seg, er hva det overraskende tapet skyldtes. Valgte Carlsen å vike fra gode forhåndsanalyser som han hadde fått fra teamet sitt - eller var sekundantenes arbeid rett og slett for dårlig?

- Det kan jeg ikke gå inn på. Det er klart at tapet er noe hele teamet må ta til etterretning, men jeg vil ikke gå i detalj på hvem som hadde skylden, er manager Espen Agdesteins hemmelighetsfulle svar til Dagbladet.

- Kan ikke svare - Var det Magnus som valgte å gå bort fra forberedelsene eller var det forberedelsene som var for dårlige?

- Det kan jeg ikke svare på, dessverre. Ikke nå, sier Agdestein.

Sjakkekspert Atle Grønn er på sin side i tvil om hvem som må ta skylden for at alt gikk galt mot Anand.

- Det er faktisk veldig vanskelig å si. Forberedelsene var jo for dårlige, men det man ikke kan si med sikkerhet, er om det var teamet til Magnus som hadde gjort en for dårlig jobb eller om det var Magnus som ikke hadde satt av nok tid til å motta råd. Det er et kritisk punkt her, sier Grønn til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer