- Jeg vil ikke gi noen detaljer fra avtalen

Northug hemmelighetsfull om sin nye Coop-avtale.

TOPPIDRETT: Petter Northug er på plass under Toppidrettsveka, som startet i Kristiansund i dag. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
TOPPIDRETT: Petter Northug er på plass under Toppidrettsveka, som startet i Kristiansund i dag. Foto: Øyvind Godø / DagbladetVis mer

KRISTIANSUND/OSLO (Dagbladet): Petter Northug er tilbake i Coop-varmen for godt etter at han fyllekjørte og krasjet på Byåsen i Trondheim i mai.

I dag kom beskjeden fra matvarekjeden at skistjernen har undertegnet en ny samarbeidsavtale med Coop.

- Jeg er lettet over at avtalen er et faktum, sier Petter Northug til Dagbladet.

Norges Skiforbund sier at de fortsatt ikke har hørt noe fra Petter Northug - til tross for at han må undertegne representasjonsavtalen med dem for å kunne gå VM i Falun.

Vil ikke gi detaljer I ettermiddag kom også beskjeden fra Audi om at de ikke ønsker å forlenge kontrakten de har med Petter Northug - som krasjet i en leaset bil fra det tyske bilmerket.

- Vi har vært hele tida klare på at bil og alkohol ikke kan kombineres. Det er et alvorlig brudd, sier informasjonssjef Marius Tegneby i Audi til Dagbladet.

Hovedpersonen selv er tilstede under Toppidrettsveka, som starter i Kristiansund. Også Toppidrettsveka var usikre på om de skulle opprettholde sin invitasjon til 28-åringen tidligere i vår, men landet på et ja.

Når det gjelder detaljer i avtalen med Coop, er Northug like taus som Coop.

-  Jeg vil ikke gi noen detaljer i avtalen, det er mellom meg og Coop, sier 28-åringen til Dagbladet.

Etter det VG erfarer er nå en større del av Northugs nye avtale med Coop avhengig av prestasjoner.

- Ikke sett på det økonomiske Northug er tydeligvis ikke bekymret for det økonomiske i den nye avtalen.

- Jeg har ikke sett på økonomien i avtalen, og det er bare en forlengelse av den forrige avtalen, det er ikke noen nye punkter i denne avtalen, sier Northug om det økonomiske aspektet.

Også stjerner som Marit Bjørgen, Therese Johaug og Dario Cologna er med på Toppidrettsveka.