- Jeg vil ikke gjette, men det er en eller annen form for lureri

Chelseas supporterleder om Lampard i City-trøye.

GAMLE VENNER: Frank Lampard (i lyseblått) fikk applaus fra begge lags supportere, og klem fra Didier Drogba etter at han utliknet på sin nye hjemmebane i går. Foto: EPA / PETER POWELL / NTB SCANPIX
GAMLE VENNER: Frank Lampard (i lyseblått) fikk applaus fra begge lags supportere, og klem fra Didier Drogba etter at han utliknet på sin nye hjemmebane i går. Foto: EPA / PETER POWELL / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Selvsagt var det Chelsea-legenden Frank Lampard som dukket opp. Han kom fra innbytterbenken da City trengte målet.

Lampard løp inn i boksen, som så mange ganger før i blått, og sørget for 1-1 til Manchester City i går kveld.

Slik hindret 36-åringen gamlelaget Chelsea å ta tre poeng. Han sørget også for at City unngikk ei luke på åtte poeng opp til ligaelederne.

- Åpenbart at han ble lurt
Vidar Helseth, daglig leder i Chelseas norske supporterklubb, var slett ikke overrasket over hvem som knuste de mørkeblås hjerter.

- Nei, det er som forventet. Dette er Frank Lampard. Ingen kan bli overrasket over at han scorer mål. Det er han lagd av. Det er veldig trist for oss, og fint for Lampard. Sånn går det når Lampard slippes, sier Helseth til Dagbladet.

Tidligere har Helseth uttalt at Lampard må ha «blitt lurt» til å bli City-spiller, etter 13 år på Stamford Bridge. Dette holder Helseth fast på.

- Jeg tenker det er åpenbart at han ble lurt. Lampard skulle ikke spille mer i England. Det var noe han ikke så komme. Det er en veldig rar greie. Jeg gleder meg til han er ferdig med fotballen, så folk får vite hvilken skit som har foregått.

- Skit?

- Jeg vil ikke gjette på hva det var, men det er en eller annen form for lureri. Jeg tror han er blitt lurt med på noe han ikke var klar over.

Supporterlederen er også trygg på at Lampard egentlig ikke ville spille mot gamleklubben Chelsea for City i går.

Ville ikke spille mot Chelsea?
- Jeg er ganske sikker på det. Jeg har lest det, selv om man ikke skal tro på alt. Det er veldig mye som tyder på at han ikke ville spille.

- Ble han tvunget til å spille?

- Han kan ikke nekte, han er proff og ikke dum. Han får beskjed av City-manageren om å spille og sier da «okei, da må jeg, men dere er ikke noe hyggelige med meg».

Helseth tror ikke Lampard var uønsket i Chelsea i sommer, men at veteranen satte retning for New York City på grunn av et dårlig kontraktstilbud.

- Ikke en kødd - Chelsea har prøvd å snurre igjen pengesekken og Lampard synes han fortjener mer. Lampard har høyest IQ i Premier League- historien. Han er ikke dum, han er ikke en kødd. Han har ikke bedt om tullete beløp, men Chelsea ville ha ned utgiftene.

- Du er fortsatt glad i Lampard?

- Ja, selvfølgelig, jeg er ikke som Liverpool-supportere som legger spillere for hat når de går fra klubben. Lampard er Gud. Hvis han scorer hattrick mot Chelsea, han blir ikke mindre Gud av det. Hans status kan ikke reverseres. Han er konge.

Helseth var dypt sjokkert da det ble klart at City leide inn Lampard fra søsterklubben i USA i august. Han legger skylda på Chelsea for at så skjedde.

GUD OG KONGE: Vidar Helseth er raus i omtalen av tidligere Chelsea-spiller Frank Lampard. Foto: Chelsea.no
GUD OG KONGE: Vidar Helseth er raus i omtalen av tidligere Chelsea-spiller Frank Lampard. Foto: Chelsea.no Vis mer

- Lampard som en klubbmaskot i Chelsea er verd sin vekt i gull. Han skulle vært i Chelsea, som spiller og på sikt i en annen rolle.