MER MANAGER ENN TRENER: Mark Dempsey er den som ofte leder arbeidet på treningsfeltet. Langs sidelinja står Solskjær og observerer at hans planer blir realitet. FOTO: Erik Hattrem
MER MANAGER ENN TRENER: Mark Dempsey er den som ofte leder arbeidet på treningsfeltet. Langs sidelinja står Solskjær og observerer at hans planer blir realitet. FOTO: Erik HattremVis mer

- Jeg vil ikke kaste bort tida hans

Solskjær har kuttet ned på kontakten med Ferguson.

(Dagbladet): I debutsesongen som hovedtrener er Ole Gunnar Solskjær i ferd med å føre Molde til klubbens første seriegull.

Solskjær er imidlertid ikke trener på den måten vi er vant med fra den norske modellen - han er vel så mye manager. Inspirasjonen har han selvsagt hentet fra tiden i Manchester United, der han gikk en bedre managerskole enn de fleste kan drømme om.

Men på et tidspunkt måtte Solskjær løsrive seg, og foreløpig ser han ut til å gjøre det med glans. Ikke snakker han så ofte med sir Alex Ferguson heller - mest fordi han ikke vil være til bry.

- Jeg har ikke snakket med ham siden serien startet, sier Solskjær i et intervju med Daily Mail - og sikter trolig til den norske seriestarten i mars.

- Jeg var innom kontoret hans noen ganger før sesongen startet, og så har det vært noen tekstmeldinger. Jeg vil ikke kaste bort tida hans. Alle eks-spillere han har hatt driver sikkert og sender ham tekstmeldinger, og spør ham om ting. Når jeg virkelig trenger hans råd, kommer jeg kanskje til spørre, men jeg vil stå på egne bein. Jeg har lyttet til ham i 15 år. Nå er det på tide å gjøre ting på min måte, sier Solskjær.

Hva ville Ferguson gjort?
At han har kuttet ned på kontakten med Ferguson betyr på ingen måte at han distanserer seg gamlesjefens tankegods. Da Molde gikk på sesongens største smell, og tapte 0-5 mot Haugesund i mai, prøvde han å forestille seg hva Ferguson ville gjort om han var i samme situasjon.

- Jeg er meg selv i Molde, men jeg tenker ofte: «Hva ville sjefen gjort?». Etter 0-5-tapet tenkte jeg: «Hvordan ville han reagert?», «hvordan ville han slått tilbake?».

Da Solskjær dro tilbake til Molde, tok han med seg to trenere fra England: Mark Dempsey og Richard Hartis. Dempsey er den som ofte leder arbeidet på treningsfeltet, mens Solskjær står på sidelinja og observerer at hans planer blir realitet.

Det er akkurat slik det foregår i Manchester United også. Gary Neville fortalte i sin ferske selvbiografi at Ferguson sjelden blander seg inn i treningsøvelsene, men at han til stadighet vandrer rundt og at han får med seg så godt som alt.

- Jeg vet jeg har bedre trenere rundt meg
Når Daily Mail snakker med ham, er det i forbindelse med at han har fullført sitt UEFA Pro Licence-kurs, og det siste kurset handlet mer om managerrollen enn trenerrollen.

- Det handler om forberedelser, planlegging, pengebruk og kontakten med styret. Jeg har alltid ønsket å jobbe med den siden av fotballen. Jeg er fotballtrener, men jeg vet jeg har bedre trenere rundt meg. Jeg liker managerrollen, sier Solskjær, som tidligere har røpet at han er stor tilhenger av spillklassikeren «Championship Manager».

Mens har var aktiv spiller i United tenkte han ofte at trenerbiten ikke var hans bord. Men da kneplagene begynte å komme for alvor, ombestemte han seg.

- Da fotballen ble revet bort fra meg, tenkte jeg at jeg ville holde meg i bransjen så lenge som mulig. Det er ingenting som slår det å spille fotball, det er det beste av alt. Men dette er mye mer utfordrende, sier Solskjær til Daily Mail.

VIL IKKE PLAGE FERGUSON: Solskjær har ikke snakket med sin mentor, sir Alex Ferguson, siden sesongen startet. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
VIL IKKE PLAGE FERGUSON: Solskjær har ikke snakket med sin mentor, sir Alex Ferguson, siden sesongen startet. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer