- Jeg vil ikke lede England

Mourinho sier nei takk. Men er det bløff?

I en uttalelse publisert på agenten Jorge Mendes\' nettside i dag, sier tidligere Chelsea-trener Jose Mourinho at han er uaktuell som ny manager for det engelske landslaget.

- Etter å ha tenkt gjennom dette seriøst og grundig, har jeg bestemt meg for å ekskludere meg selv fra jobben som manager for England - til tross for at det ville vært en fantastisk jobb å ha, uttaler Mourinho.

- Jeg er sikker på at FA (det engelske fotballforbundet, journ.anm.) vil ansette en glimrende manager, en som er i stand til å få laget tilbake dit det hører hjemme, fortsetter portugiseren.

Forhåndsfavoritt

Flere bookmakere har holdt Mourinho som en av de største favorittene til å ta over managerstolen etter Steve McClaren.

McClaren gikk av etter at England tapte den siste kvalifiseringskampen hjemme mot Kroatia, og ikke klarte å komme seg til EM.

Nå har Mourinho altså meldt fra om at han ikke er interessert.

- Etter at Steve McClaren forlot det engelske landslaget, hadde mine representanter kontakt med FA, avslører Mourinho.

SORRY, FOLKENS: Jose Mourinho sier i en uttalelse på agentens nettside i dag at han ikke er interessert i å bli ny England-manager. Dessverre for ivrige tabloidjournalister og engelske fotballfans. Foto: SCANPIX
SORRY, FOLKENS: Jose Mourinho sier i en uttalelse på agentens nettside i dag at han ikke er interessert i å bli ny England-manager. Dessverre for ivrige tabloidjournalister og engelske fotballfans. Foto: SCANPIX Vis mer

Den karismatiske treneren forsikrer at han har stor respekt for engelsk fotball, og at han har tro på at England snart vil være tilbake i toppen av internasjonal fotball.

Spill for galleriet?

Sky Sports-programlederen Jon Desborough sier til skysports.com at Mourinhos uttalelse kan være et «forhandlingsverktøy».

- For å sette press på både ledelsen i FA og aktuelle europeiske klubber. Men hvis det er sant, og vi må anta at han mener dette, da har han knust mange fotballhjerter, sier Desborough.

Jose Mourinho gikk av som Chelsea-trener etter at laget spilte uavgjort hjemme mot Rosenborg i Champions League.

Andre kandidater som har blitt nevnt i tilknytning til den ledige England-jobben, er blant andre Fabio Capello, Alan Shearer, Stuart Pearce, Guus Hiddink, Harry Redknapp, Luis Felipe Scolari, Jürgen Klinsmann og Martin O\'Neill.

- Jeg vil ikke lede England