«Jeg vil ikke snakke meg ut av laget»

TJØLLING (Dagbladet): Tore André Flo har hatt mye motgang i det siste. Men på gårsdagens trening sprudlet stryningen. - Problemet er vel at det går så mye opp og ned, sier Flo til Dagbladet.

Han møtte norsk presse med et smil, og var tilsynelatende uberørt av slakten han har fått i skotsk presse. - Jeg leser ikke avisene, men hører jo fort fra Norge hva som står der. Og pressen der borte er jo knallhard, særlig mot Rangers og Celtic, sier Flo.

Herjet vilt

For Tore André Flo er situasjonen på landslaget ny. I to år har han hatt klippekort på spissplassen. Nå regner alle med at John Carew starter som spiss i skjebnekampen mot Polen lørdag. Men Tore André har helt andre tanker.

- Er du enig i at Carew, Solskjær og Helstad er i bedre form enn deg nå?

- Jeg vil ikke stå her og snakke meg ut av laget. Det er jo dumt, ler Flo. Og gjør det klart at han er innstilt på å kjempe til seg spissplassen. På treninga i går var han langt friskere enn både Solskjær og Carew. Flo herjet til tider med Henning Berg, som gikk steinhardt til verks med både bein og armer for å stoppe stryningen.

Må ha flaks

Og de fire treningsmålene til Flo vil telle positivt i vurderingen av laguttaket til Nils Johan Semb.

- Innsatsen på treningene vil selvfølgelig bety en del, sier Semb, som tror Flo er på vei ut av bølgedalen.

Og Norge trenger en Flo i gammelt, godt slag. Med tap mot Polen er Norge sannsynligvis ute av VM-dansen.

- Taper vi, er det ingen katastrofe, men det vil være veldig ergerlig. Vi kan gå videre med tap, men da må vi vinne seks strake. Det er ingen umulig oppgave å slå Polen, og vi har hatt en bra flyt de tre kampene vi har spilt i 2001. Det hadde vi også i siste kvalik.kamp mot Ukraina, der vi førte kampen, spilte bra, men tapte. Vi trenger flaks for å vinne mot Polen, sier Semb.

BEST I GÅR: Tore André Flo var den beste av spissene på landslagstreninga i går. Så spørs det om best-på-trening holder til en plass på topp mot Polen om tre dager.