Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vil ikke være spesiell

Usentimental Zidane foran VM-finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg VM-finalen direkte på Dagbladet.no fra kl. 20.

(Dagbladet.no): - Vi må ikke se på finalen som Zidanes siste kamp, ba Frankrike-trener Raymond Domenech tidligere denne uka.

Han talte for døve ører.

Hypen rundt 34-åringen som takker for seg etter kveldens finale mot Italia, har vokst seg større for hver dag som er gått. For i kveld kan Zinedine Zidane gi sin eventyrlige karriere den aller lykkeligste slutten.

Det kan fort bli sentimentalt for mange - men ikke for hovedpersonen selv.

En av gutta

For Zidane har alltid vært en mann for de store anledninger, aldri en mann av de store ord. Og derfor er det høyst ufrivillig at Zidane har preget alle verdens avisoverskrifter den siste uka.

- Folk spør meg alltid om dette VM har vært emosjonelt eller spesielt fordi jeg skal trekke meg tilbake, men det er ikke spesielt i det hele tatt. Jeg vil ikke være spesiell, jeg vil ikke bli omtalt som en separat del av gruppa, sier Zidane ifølge Daily Star, gjengitt av Sky Sports.

TAKKER FOR SEG: I kveld spiller Zinedine Zidane sine siste 90 minutter på internasjonalt toppnivå. Selv forsøker han å dysse ned akkurat det så etter beste evne. Her er han på trening sammen med William Gallas og Pascal Chimbonda. Foto: REUTERS
TAKKER FOR SEG: I kveld spiller Zinedine Zidane sine siste 90 minutter på internasjonalt toppnivå. Selv forsøker han å dysse ned akkurat det så etter beste evne. Her er han på trening sammen med William Gallas og Pascal Chimbonda. Foto: REUTERS Vis mer

Mange fryktet at det var en falmet og blek Zidane-utgave verden ville få se i dette mesterskapet.

Sterk lagmoral

I stedet er han en av de heteste kandidatene til å stikke av med «Gullballen» - som VMs aller beste spiller. Men da må trolig Frankrike slå Italia i kveld.

- Det kommer til å bli veldig, veldig vanskelig, og alle må være i toppslag for at vi skal klare det. Men vi har spillerne som trengs, sier Zidane, og peker også på lagmoralen som en avgjørende faktor.

- Mottoet vårt er «Vi lever sammen, eller vi dør sammen». Vi har en strålende lagmoral. Det ville være stort å vinne finalen, ikke bare for spillerne, men for alle i støtteapparatet og alle der hjemme som har støttet oss. Særlig de som har stått bak oss fra starten, og ikke bare kastet seg på etter hvert, sier Zidane.

Bare seier er godt nok

Hjemme i Italia setter folket sin lit til at landslaget kan gjenvinne litt av den tapte fotballæren. Med seier over Frankrike i kveld går italienerne bananas - selv om de risikerer å våkne opp til tidenes verste bakrus i morgen.

Da faller dommen for noen av de ypperste klubblagene Europa har å by på - som etter all sannsynlighet innebærer at et eller flere lag blir degradert.

image: - Jeg vil ikke være spesiell

For Italia-trener Marcello Lippi betyr en VM-finale niks og nada dersom den ikke ender med seier.

- Jeg vil ikke høre floskler som «uansett hva som skjer, vil vi være fornøyde med VM.» Jeg vet bare at når vi har nådd så langt...å ikke vinne vil gjøre meg fryktelig sint. Vi må være klar over at denne sjansen kanskje ikke kommer igjen på lenge, sier Lippi.

• Din mening: Hvem håper og tror du vinner finalen?