DEL TO: I natt ble del to av Lance Armstrong-intervjuet hos Oprah Winfrey vist på tv-skjermen. Foto: AP Photo/Courtesy of Harpo Studios, Inc., George Burns
DEL TO: I natt ble del to av Lance Armstrong-intervjuet hos Oprah Winfrey vist på tv-skjermen. Foto: AP Photo/Courtesy of Harpo Studios, Inc., George BurnsVis mer

- Jeg vil konkurrere igjen

Armstrong vil tilbake på idrettsbanen.

(Dagbladet): Lance Armstrong innrømmet dopingbruk hos tvshow-dronninga Oprah Winfrey i går.

I natt ble del to av intervjuet vist for tv-titterne - og Oprah spurte mer om blant annet sponsorene, Livestrong og familien til den tidligere sykkelrytteren.

Armstrong innrømmet allerede i første del av intervjuet at han var dopet under alle sine sju seire i Tour de France. Han innrømmet bruk av EPO og andre ulovlige stoffer.

- Jeg ser på denne situasjonen som én stor løgn. Som jeg gjentok mange ganger. Det siste året, det siste halvåret, de siste månedene. Jeg har visst sannheten. Det er ikke den som har vært der ute, det er ikke den jeg har fortalt. Myten, den perfekte historien. Den var ikke sann, på mange nivåer, sa Armstrong.

I natt fortalte han mer om bivirkningene og konsekvensene av juksingen - men også at han vil tilbake til sporten igjen. De siste åra har han blant annet vært aktiv innen maraton og triathlon.

Oprah spurte om Armstrong stilte opp til intervju fordi han vil komme tilbake på idrettsbanen, og da svare amerikaneren slik:

- Så klart jeg vil konkurrere igjen, sier Armstrong.

- Om jeg vil løpe maraton som 50-åring? Så klart jeg vil det, sier den tidligere syklisten.

Armstrong er per nå utestengt fra både deltakelse i maraton og triathlon.

Han la til at han angret på dopingbruken.

- Absolutt. For meg er dette bare de første stegene. Jeg skal betale prisen, og jeg fortjener det, sier Armstrong.

Dagbladet følger intervjuet og kommer tilbake med mer utover natta.