NÅDELØS: OL- og VM-mester i diskos, Robert Harting, skjuler ikke skuffelsen han føler overfor det internasjonale friidrettsforbundet i videoen han har publisert på youtube-kanalen sin.
NÅDELØS: OL- og VM-mester i diskos, Robert Harting, skjuler ikke skuffelsen han føler overfor det internasjonale friidrettsforbundet i videoen han har publisert på youtube-kanalen sin.Vis mer

- Jeg vil konkurrere mot rene utøvere, ikke et monster

Tyske friidrettsstjerner i strupen på Det internasjonale friidrettsforbundet.

(Dagbladet): Mens PR-krigen rundt den tyske dopingdokumentaren raser mellom Det internasjonale friidrettsforbundet IAAF og tv-selskapet ARDs antidopingeksperter, gjør et knippe tyske friidrettsstjerner det soleklart hvilken side av saken de støtter opp om.

ARD publiserte for ei drøy uke siden, sammen med britiske The Sunday Times, en gjennomgang av 12 000 avlagte blodprøver og blodprofiler, en dyster dom over friidrettens ve og vel.

Dokumentasjonen de to mediene gjennomgikk sammen med bloddopingekspertene Michael Ashenden og Robert Parisotto, viste at så mye som en tredel av alle friidrettsmedaljene mellom 2001 og 2012 kan ha blitt vunnet av dopede utøvere.

Og at IAAF hadde gjort lite eller ingenting for å hindre det.

En ødelagt sport I en video publisert på den tyske diskosstjerna Robert Hartings youtube-kanal, går Harting selv sammen med fire andre tyske friidrettstjerner (og en amerikansk), i strupen på IAAF.

- Kjære IAAF. Vi kan ikke stole på dere mer. Dere har ødelagt sporten vår, og dette er hva vi har å si, åpner Harting og kollegene videoen med.

De fem tyske VM-utøverne går knallhardt til verks, og anklager blant annet IAAF for å sette penger foran utøverne.

- Jeg vil løpe mot rene utøvere, ikke monstre, står det på en annen av plakatene utøverne holder opp.

Lanserer kampanje Sammen lanserer de hashtagen #hitiaaf for å fortelle det internasjonale friidrettsforbundet at det er på tide å rydde skikkelig opp i sporten.

Så langt har ikke det internasjonale friidrettsforbundet svart de tyske utøverne, men sannsynligheten for at IAAF kommer med et svar er ganske stor.

Robert Harting er blant annet regjerende trippelverdensmester og olympisk mester i diskos.