Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vil nesten si det var en mystisk sykdom

To uker på sofaen føltes som et år for skikometen Niklas Dyrhaug.

TILBAKE I TRENING: Niklas Dyrhaug slet med tette lunger i to uker etter samlinga i Meråker, der dette bildet ble tatt. Foto: Anders Skjerdingstad
TILBAKE I TRENING: Niklas Dyrhaug slet med tette lunger i to uker etter samlinga i Meråker, der dette bildet ble tatt. Foto: Anders Skjerdingstad Vis mer

I morgen reiser fjorårets gjennombruddsmann etter alt å dømme til Val Senales på høydesamling. Det var det lite som tydet på for noen dager siden.

Da 25-åringen fra Tydal prøvde seg på en lett treningstur lørdag, var det hans første økt etter to uker på sofaen. Etter landslagssamlinga i Meråker, ble han slått helt ut.

- Jeg vil nesten si det var en mystisk sykdom. Jeg ble plutselig helt tett i brystet. For øvrig hadde jeg ikke sykdomssymptomer, det var bare tungt å puste. Og det ble liksom ikke bedre, forteller han.

Føltes som et år Dyrhaug har i likhet med en lang rekke andre langrennsløpere astmaproblemer, men han er usikker på om det var utslagsgivende for sykdomsperioden.

- Jeg har i hvert fall aldri opplevd noe lignende før. To uker føles som et år når du helst skulle ha vært ute og trent, poengterer han.

Dyrhaug har hele tiden vært i tett dialog med landslagslege Knut Gabrielsen. Etter en lang prat mandag kveld, ble de enige om at Dyrhaug reiser til høyden i morgen. Den beslutningen kan bli omgjort i dag.

Mister hardtrening - Jeg føler det går bra nå. Men dessverre rekker jeg ikke å kjøre noen harde økter før jeg reiser til Val Senales, sier Dyrhaug — som ikke har mer enn tre høydeopphold tidligere i karrieren.

- Hva betyr denne sykdommen for sesongen?

- Det betyr at jeg ikke får trent noe særlig hardt før sesongåpninga på Beitostølen. Men det er senere i vinter jeg skal være i form. Målet er fortsatt en plassering blant de seks beste i Tour de Ski, fastslår han.

Ingen elg i år Én positiv effekt har i hvert fall sykdommen hatt. Det har gitt Dyrhaug anledning til å være med på elgjakt.

- Jeg har jaktet elg hvert år siden jeg var 16 år. Og jeg har en bra statistikk på én elg i året, forteller han.

I år ryker likevel fangststatistikken.

- Jeg avlivet en elg fra kloss hold mandag, men det var ikke jeg som traff med det første skuddet. Og nå må jeg prioritere trening. Det betyr at jeg må skyte to neste år, ler Dyrhaug.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media