- Jeg vil nesten si det var en mystisk sykdom

To uker på sofaen føltes som et år for skikometen Niklas Dyrhaug.

TILBAKE I TRENING: Niklas Dyrhaug slet med tette lunger i to uker etter samlinga i Meråker, der dette bildet ble tatt. Foto: Anders Skjerdingstad
TILBAKE I TRENING: Niklas Dyrhaug slet med tette lunger i to uker etter samlinga i Meråker, der dette bildet ble tatt. Foto: Anders Skjerdingstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I morgen reiser fjorårets gjennombruddsmann etter alt å dømme til Val Senales på høydesamling. Det var det lite som tydet på for noen dager siden.

Da 25-åringen fra Tydal prøvde seg på en lett treningstur lørdag, var det hans første økt etter to uker på sofaen. Etter landslagssamlinga i Meråker, ble han slått helt ut.

- Jeg vil nesten si det var en mystisk sykdom. Jeg ble plutselig helt tett i brystet. For øvrig hadde jeg ikke sykdomssymptomer, det var bare tungt å puste. Og det ble liksom ikke bedre, forteller han.

Føltes som et år Dyrhaug har i likhet med en lang rekke andre langrennsløpere astmaproblemer, men han er usikker på om det var utslagsgivende for sykdomsperioden.

- Jeg har i hvert fall aldri opplevd noe lignende før. To uker føles som et år når du helst skulle ha vært ute og trent, poengterer han.

Dyrhaug har hele tiden vært i tett dialog med landslagslege Knut Gabrielsen. Etter en lang prat mandag kveld, ble de enige om at Dyrhaug reiser til høyden i morgen. Den beslutningen kan bli omgjort i dag.

Mister hardtrening - Jeg føler det går bra nå. Men dessverre rekker jeg ikke å kjøre noen harde økter før jeg reiser til Val Senales, sier Dyrhaug — som ikke har mer enn tre høydeopphold tidligere i karrieren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer