SER FRAMOVER: Viswanathan Anand ble utspilt i India-VM. Nå gleder han seg itl en returkamp neste år. Foto: REUTERS/Babu / NTB SCANPIX
SER FRAMOVER: Viswanathan Anand ble utspilt i India-VM. Nå gleder han seg itl en returkamp neste år. Foto: REUTERS/Babu / NTB SCANPIXVis mer

- Jeg vil nyte øyeblikket og glede meg over seieren

Anand vil ikke tenke på Magnus Carlsen.

Viswanathan Anand hevder at tankene hans er alle andre steder enn hos Magnus Carlsen og det kommende VM-returmøtet mellom de to sjakkgigantene.

Inderen får muligheten til å ta tilbake VM-tittelen etter at han vant kandidatturneringen som ble avsluttet i Russland sist helg.

Det gjorde 42-åringen på mesterlige vis. Anand var den beste spilleren turneringen gjennom og gjorde seg fortjent til et nytt maratonmøte mot nordmannen.

- Jeg tenker ikke på Carlsen akkurat nå. Jeg vil nyte øyeblikket og glede meg over denne seieren, sier Anand i et intervju med avisen The Indian Express.

Tenker Han tenker ikke på hvordan han ble slått av Carlsen i den forrige VM-kampen som ble spilt i hjemlandet India i november i fjor.

Da gikk det særlig galt i det femte og sjette partiet.

- Den VM-kampen er over. Det er ingen vits i å tenke på det. Jeg får en ny sjanse i november, og la oss se hva som skjer da. Jeg vil ikke tenke for mye på det som er skjedd. Vi må gå videre og konsentrere oss om det som kommer.

Aggressiv I VM-kampen mot Carlsen sist virket Anand defensiv og tappet for ideer. Det kunne nesten virke som om han hadde tapt på forhånd. I Russland så vi en helt annet utgave av mannen som var verdens beste sjakkspiller i en årrekke helt til Carlsen overtok tronen.

- Tapet mot Carlsen var smertefullt. Jeg var ikke helt meg selv. Denne gangen prøvde jeg å være mye mer aggressiv, og etter en god start fløt det bare på. Det var tilfredsstillende å lykkes. Jeg spilte mer fri sjakk, sier Anand.

(NTB)