POSERER:  Sepp Blatter (t.h.) sammen med den brasilianske presidenten Dilma Rousseff. FOTO: NTB Scanpix
POSERER: Sepp Blatter (t.h.) sammen med den brasilianske presidenten Dilma Rousseff. FOTO: NTB ScanpixVis mer

- Jeg vil råde framtidige vertsnasjoner til å være veldig forsiktige med FIFA

President slår tilbake.

Brasil har måttet tåle mye kritikk for stadige forsinkelser og høye kostnader i forbindelse med fotball-VM. President Dilma Rousseff mener investeringene vil gagne landet på sikt.

Ifølge nyhetsbyrået AFP vil verdensmesterskapet koste Brasil rundt 70 milliarder kroner. Mens arrangørene jobber på spreng med å få arenaer og fasiliteter klare til VM-åpningen 12. juni, må de tåle en bølge av kritikk og protester.

-Vær forsiktig Deler av skylden får nasjonens venstreorienterte leder Rousseff. Regjeringen har måttet ta mesteparten av finansieringen selv etter at den oppdaget at private investeringer ikke engang ville dekket «et halvt stadion».

Rousseff legger selv noe av skylden på Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), som skal ha lovet at VM-stadionene ville bygges nettopp med private midler.

- Jeg vil råde framtidige vertsnasjoner til å være veldig forsiktige med ansvarsavtalene de signerer med FIFA, uttalte hun ifølge AFP.

Garantier Samtidig insisterer Rousseff på at brorparten av de offentlige VM-utgiftene vil komme Brasil til gode på lang sikt, ikke bare i sommerens turnering. Blant annet har flere byer får gjennomført sårt tiltrengte samferdselsprosjekter, understreker hun.

Lærere i Sao Paulo er blant dem som har streiket for bedre rettigheter på grunn av den voldsomme pengebruken i forbindelse med VM. Etter å ha sikret seg 15,4 prosents lønnsøkning fra mai 2015, avsluttet de streiken etter 42 dager.

Flere protester er ventet de kommende ukene. Det er ifølge Rousseff helt greit så lenge de er fredelige og ikke forstyrrer VM-turneringen.

- Vi garanterer fullt og helt for folks sikkerhet, sa presidenten.

(NTB)