«Jeg vil sjøl bestemme hvor jeg skal spille.»

ULLEVAAL (Dagbladet): I dag kommer Chelsea-boss Colin Hutchinson hjem fra ferie. Mandag må han begynne å forholde seg til Deportivo La Corunas interesse for Tore André Flo (27). For Chelsea trenger penger og må selge en spiss. - Det er jeg helt sikker på, sier Flo til Dagbladet.

Chelsea og Tore André Flos lille problem handler om balansen i regnskapsbøkene kontra kvalitetene på fotballbanen. Både klubben og spilleren vil nemlig fortsette samarbeidet. Men regnskapstallene er røde og Tore André er yngst, best og mest verd.

Ifølge Vialli hele 250 millioner kroner på det sinnssyke overgangsmarkedet.

- Det er helt vilt, sier Tore André. - Tenker jeg på det, blir jeg helt galt.

Men når det er Flo-sagt:

- Enhver klubb ville solgt en spiller for den summen - uansett hvem det er.

Derfor kan det meget vel hende at Colin Hutchinson i løpet av kort tid innleder forhandlinger med det spanske mesterlaget. Ifølge Flo-agent Gunnar Martin Kjenner er nemlig Deportivo den eneste klubben som per dato viser interesse for Chelseas toppscorer.

- Gjennom de signalene jeg har fått er jeg ikke redd for at det blir meg de selger, sier Tore André.

- Likevel vet jeg jo at klubben trenger penger. Og det kan jo hende at de tenker pris.

- Hvis de ikke vil ha meg, må jeg finne noe annet.

Den manglende interessen for Tore André Flo skyldes spilleren sjøl. Signalene han har gitt siden i fjor høst - den gangen de europeiske storklubbene sto i kø - er jo at han blir på Stamford Bridge.

Nei til Deportivo

- Hadde jeg signalisert at jeg vil vekk ville det vært noe helt annet, sier 27-åringen.

- Men ved å skrive ny kontrakt og samtidig si klart og tydelig at jeg ønsket å være i Chelsea fikk jeg stoppet det. Og det har vært deilig å slippe det maset. Veldig deilig.

Men pipa kan fort få en annen lyd. Hvis Colin Hutchinson bestemmer seg for at Flo er mannen som må gå.

- Hvis Chelsea vil selge meg, vil jeg ikke godta den første klubben de kommer med. Jeg vil sjøl bestemme hvor jeg skal spille fotball, sier Tore André til Dagbladet.

- Og det er ikke i Deportivo La Coruna?

- Deportivo er ingen dum klubb. Men i utgangspunktet ønsker jeg å spille der jeg kan språket og kjenner kulturen. Og det er i England. Jeg vil spille i England.

Drømmer

Tore André Flo scoret tre mål i mesterligaens kvartfinaler mot Barcelona. Ikke rart Deportivo er på hogget. Og det beste minnet han har fra sin beste av tre sesonger i Chelsea ligger også i Spania.

- Målet på Nou Camp, sier han. - For meg personlig var det sesongens fineste mål.

Nå drømmer Tore André om å utvide suksessen og bli en EM-profil.

- Alle spillere drømmer om det. Og på mitt beste kan jeg bli det også - det vet jeg. Men marginene er små og er du heldig øker sjøltilliten. Da er det også lettere å prestere.

- Sliten?

- Det er tøffest psykisk. Det har vært en lang sesong hvor jeg har startet i 40 kamper og kommet innpå i 20. Og da jeg leste i avisen at Chelsea kanskje skal til Australia i sommer tenkte jeg at der ryker den ferien.

- Men lønna er bra - en 16-17 millioner i året?

- Misforstå meg ikke - jeg har det bra. Og jeg har jo sjøl skrevet kontrakt og valgt et liv som fotballspiller. Men av og til skulle jeg ønske at jeg tjente litt mindre og hadde en helg fri.

Men:

- Det er verd det, sier Tore André Flo.

FLERE MÅL: Tore Andre Flo deiser ballen i treningsmålet og drømmer om EM-suksess. Da kan han velge og vrake i klubber hvis Chelsea fremdeles vil selge.