Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vil skape et nytt Cardiff. Vi skal dominere kamper

Solskjær før Premier League-debuten.

DEBUTERER PÅ HJEMMEBANE: Ole Gunnar Solskjær vil skape et nytt Cardiff. Det startet borte mot Newcastle sist helg, og fortsetter hjemme mot West Ham i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DEBUTERER PÅ HJEMMEBANE: Ole Gunnar Solskjær vil skape et nytt Cardiff. Det startet borte mot Newcastle sist helg, og fortsetter hjemme mot West Ham i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

CARDIFF (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær ledet i går sin siste treningsøkt med Cardiff før Premier League-debuten mot West Ham. Med rødtrøyene fra Wales får nordmannen sitt første møte med den engelske toppserien siden han la opp som Manchester United-spiller i 2007.

- Ja, det er fint å være tilbake i rødt, sier Solskjær med et smil til Dagbladet.

De tre siste åra har den tidligere United-helten trent Moldes blå gutter til to seriemesterskap og et cupgull. Nå er han tilbake i ligaen der han slo gjennom for alvor. Og i samme draktfarge som The Red Devils.

Bygge i United-stil Og Solskjær vil bygge opp - og forme - klubben på sin egen måte. I United-stil og med tidligere United-spillere.

- Jeg vil skape et nytt Cardiff. Med en egen identitet. Jeg vil utvikle Cardiff til et lag som alle kan være stolte av. Som dominerer kamper. Jeg skal ikke kopiere noen. Vi skal spille vår egen type fotball, sier Solskjær.

Cardiff-sjefen måtte tåle mange spørsmål om sin fortid i Manchester United i går.

- United er kanskje den klubben som har skapt flest spillere og store karrierer. Det skal vi også gjøre, sier Solskjær.

Selvsagt måtte den tidligere superinnbytteren også svare på hvilken by han liker best: Cardiff eller Manchester.

- Det regner mer her enn Manchester. Nei, da, jeg hadde det flott i Manchester. Jeg har møtt så mange hyggelige mennesker her i løpet av de første dagene. Ryan Giggs har fortalt meg om hjembyen, og han er veldig stolt av den, sier Solskjær.

Lover Eikrem-debut Nysigneringen Magnus Wolff Eikrem ble presentert av klubben i går og møtte pressen for første gang etter overgangen fra Heerenveen. Totalt er fire tidligere United-spillere blitt koblet til Cardiff den siste uka. Mame Biram Diouf, Mats Møller Dæhli, Wilfried Zaha og Eikrem.

- Det var et veldig enkelt valg å ta. Det har alltid vært en drøm å komme til Premier League. Alle norske unggutter har en drøm om å komme hit, sier Eikrem.

Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Solskjær røpet at Eikrem får sin første Premier League-kamp i ettermiddag.

- Ja, han blir involvert, svarte Solskjær kort.

- Jeg har kjent Magnus siden han var 12 år og var like høy som denne pulten. Nå er han større enn meg, sier manageren lurt.

Forventer seier Den tidligere Molde-treneren så West Ham tape 6-0 mot Manchester City tidligere denne uka. Før sin egen Premier League-debut som manager understreker han at han ikke er nervøs.

Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg er spent. Det blir en egen liga blant de ti i bunnen i serien. Vi er godt forberedt til kampen mot West Ham. Jeg blir aldri nervøs før en kamp. Jeg kan være spent, men aldri nervøs, sier Solskjær til pressen på hotellet Vale Resort utenfor Cardiff.

Rundt 30 pressefolk, fra Storbritannia og Norge, var til stede for å høre Solskjær snakke for første gang på ei uke. Lokalpressen i Cardiff mener bare seier er godt nok i ettertmiddag.

- Dette er sesongens viktigste kamp så langt. Forventningene er store og laget trenger seier for å komme seg vekk fra bunnen. Både fansen og byen krever det, sier fotballreporter Terry Phillips i Western Mail til Dagbladet.

Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media