- Jeg vil spille spiss

HONGKONG (Dagbladet): - Det er spiss jeg er og det er spiss jeg vil spille, sier Azar Karadas (19). I dag har Nils Johan Semb bestemt at han spiller midtstopper for Norge mot Sør-Korea.

Fjorårets Tippeliga ble gjennombruddet for den tøffe Brann-spissen. Han spilte ikke mye, mener sjøl det ikke var nok, men det ble i hvert fall såpass med tid at han gjennom noen solide scoringer skaffet seg et navn i Norge. Som David O'Leary i Leeds fikk høre om, og som førte til invitasjon.

For å gjøre seg kjent med det som skal bli framtida.

- Jeg drømmer ikke om å reise til England nå, sier Azar Karadas til Dagbladet. - Jeg har sagt til Brann at jeg blir en god stund til. Men du vet, klubben har jo ikke all verdens økonomi. Så det er umulig å si hvor lenge det blir.

Gir klar beskjed

Det han derimot helt sikkert kan slå fast er at han ikke ønsker å bli noen ny Ronny Johnsen - omskolert fra angriper til midtstopper av en landslagstrener.

- Jeg skal snakke med U21-trener Per Mathias Høgmo når han kommer hit til Hongkong. Jeg skal fortelle ham at jeg ønsker å spille framme, sier Azar bestemt.

Fordi:

- Jeg vil spille spiss. Jeg vil være der framme hvor det er mulig å score mål. Men jeg er bare 19 år og akkurat nå er det ikke noe problem om jeg spiller på to plasser. Sjøl om jeg ikke liker det.

På sine første A-skyggelandslagstreninger har Brann-spilleren slitt litt med å finne seg til rette i Sembs flate forsvarsfirer. Grunnen til det er at han tenker som en angriper når bruddet går.

- Jeg må skjerpe meg når laget går i angrep, sier Azar. - Jeg vil jo helst fram. Men er du stopper så er du stopper. Du kan ikke gå sjøl om du vil.

- Gjør du det bra kan du fort bli spillende på den plassen?

- Nei, verken Semb eller Høgmo skal klare å gjøre midtstopper av meg. På en måte så hemmer det meg som fotballspiller å være bak der, sier Azar Karadas.

Får gode råd

I Brann har Teitur Thordarson ennå ikke vært inne på tanken om å bruke den unge sterke i midtforsvaret. Han er mest opptatt av at stortalentet skal få orden på livet og prestasjonene slik at han kan være Brann-god over tid.

- Sjansene til å få mer spilletid er større i år enn i fjor. Og de er mye større i Brann enn i en proffklubb i utlandet. Og derfor har jeg bestemt meg for å bli. Jeg har veldig mye å lære, sier Azar Karadas til Dagbladet.

Jack Karadas er mannen Azar snakker med om framtida. Han er fetter, rådgiver og agent.

- Vi har hatt mange lange og gode samtaler. Det er viktig å være tålmodig, sier Azar.

På det siste området er Nils Johan Semb helt enig.

- Det er veldig mange spillere som bør få råd om ikke å hoppe på det første tilbudet fra utlandet, sier Semb. - Uten at jeg blander meg inn i det av den grunn. Men Azar har et stort potensiale, og kan bli bedre på alt. Derfor mener jeg det er viktig at han får satt seg i Brann før han tar et steg videre.

<B>FORSVARER SEG:</B> Azar Karadas vil ikke spille i forsvaret på landslaget. - Verken Semb eller Høgmo skal klare å gjøre midtstopper av meg, sier Karadas.