TAKK:  Diego Simeone er imponert over sine egne spillere som takler motgang bedre enn de fleste, mener manageren. Foto: NTB Scanpix
TAKK: Diego Simeone er imponert over sine egne spillere som takler motgang bedre enn de fleste, mener manageren. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg vil takke mødrene fordi de fødte spillere med så store baller

Stolt Diego Simeone.

Atlético Madrids trener Diego Simeone takket spillernes mødre for å ha født tøffe gutter etter at laget vendte til seier mot Chelsea i mesterligaens semifinale onsdag.

Den spanske serielederen kom under på Stamford Bridge, men kjempet seg tilbake i kampen og vant til slutt 3-1.

- Jeg vil takke mødrene til spillerne vi har i Atlético Madrid, for de fødte dem med baller så store som dette, sa en beveget Simeone og holdt hendene som om han skulle gripe en fotball.

- Spillernes reaksjon på motgang er noe folk kommer til å huske, fortsatte argentineren, som selv var kjent for aldri å gi opp i sin karriere som spiller for Atlético og andre klubber i Spania og Italia.

- Spillerne tok kontroll over banen mot et sterkt lag med lang historie i mesterligaen, og det gjorde meg glad og stolt.

- Ingen favoritt Byrivalen Real Madrid venter i finalen 24. mai. Det blir Reals 13. finale i den gjeveste europacupturneringen, og klubben jager sin 10. tittel. Atlético har spilt finale bare en gang, for 40 år siden, og den ble tapt.

- Alle her i Madrid er lykkelige over at disse to klubbene møtes i finalen, sa Real Madrid-trener Carlo Ancelotti.

- De som har erfaring med slikt vet at det ikke er noen favoritt i finalen. Det kommer til å bli en svært jevn kamp, la han til.

Atlético har hatt suksess i kamper mot Real den siste tiden, etter å ha gått over ti år uten seier i byderbyet. I fjor ble det for eksempel 2-1-seier i cupfinalen. Seriekampene denne sesongen har gitt 1-0-seier til Atlético og 2-2 i returkampen.

Derimot vant Real Madrid sammenlagt 5-0 i den spanske cupens semifinale.

- Glem Real Simeone ga spillerne klar beskjed om at det er lite rom for å feire triumfen mot Chelsea. Allerede søndag er det viktig seriekamp borte mot Levante, og Simeone ber spillerne glemme Real en stund.

Atlético leder serien fire poeng foran Barcelona og seks foran Real Madrid, som har en kamp mindre spilt.

- Fra i morgen må vi konsentrere oss helt om Levante-kampen, som er svært viktig, og ikke tenke på noen andre mål, sa suksesstreneren.

(NTB)