VIL BLI NUMMER ÉN: Falsk beskjedenhet er ikke en last som plager danskenes VM-profil Nicklas Bendtner. Foto: Kristian Ridder-Nielsen, Dagbladet
VIL BLI NUMMER ÉN: Falsk beskjedenhet er ikke en last som plager danskenes VM-profil Nicklas Bendtner. Foto: Kristian Ridder-Nielsen, DagbladetVis mer

- Jeg vil til Barca eller Real

Men først vil Nicklas Bendtner bli toppscorer i VM.

|||
HELSINGØR (Dagbladet): En av de virkelig store stjernene i Danmarks VM-tropp er Arsenal-spissen Nicklas Bendtner. Dagbladet møtte i dag en meget opplagt Bendtner på Marienlyst Hotell i Helsingør.

Danskenes største stjerne sliter med en vond lysk og er uaktuell i treningskampen mot Sengal i morgen.

Han står også over de felles treningsøktene, men er med spillegruppe på samlingen og har individuell-trening. Bendtner fastslår at ingen  fans har noe å uroe seg for.

- Jeg spiller garantert VM, sier Bendtner til Dagbladet.

Drømmer om Spania Og det er i VM 22-åringen håper å slå gjennom for alvor.

- VM er et veldig bra utstillingsvindu.

- Jeg håper selvfølgelig jeg scorer mange mål og skulle jeg bli toppscorer i VM, ville det vært fantastisk.

For spissen som hadde 6 mål på 26 kamper for Arsenal i fjorårets Premier League, er klar på hvor han mest lyst til å spille fotball. Det er ikke på den engelske balløya.

- Min aller største drøm er å spille for de to største klubbene i Spania, sier Bendtner og sikter mot Barcelona og Real Madrid.

-Jeg tror det er mulig og jeg vet jeg kommer til å dra på meg en av de draktene.

Nicklas Bendtner er klar på hva som må til for å bli en av de virkelig store angrepsspillerne i fotballverden.

- Skal man bli en fantastisk spiss, må man bevise at man kan score mål. Ikke bare over en sesong — men over flere.
- Har ikke vunnet noe ennå Det kan man ikke akkurat si om Arsenal-spissen. I hvert fall ikke med tanke på fjorårssesongen i den røde drakta. Men han håper det skal snu seg.

- Jeg har ikke vunnet noe ennå, og jeg har ikke blitt toppscorer. Men når jeg blir det kan jeg snakke om meg selv på en annen måte.

- Jeg håper bli en fantastisk fotballspiller og at alle snakker om meg som en av de beste spissene i verden, sier Bendtner til Dagbladet.

Danmark har kommet i gruppe sammen med Nederland, Kamerun og Japan. Nicklas Bendtner tror Nederland blir den største utfordringa. Det er også åpningskampen til våre naboer den 14. Juni.

- Nederland blir det klart tøffeste laget å slå, fastslår spissen som holder Spania som kanskje den største favoritten til å stikke avgårde med den største pokalen i finalen.

- Savner du Norge i VM?

- Nei. Det eneste laget jeg bryr meg om er det danske.

BARBEINT: Nicklas Bendtner er skadd, trener styrke og sprader rundt i hotellresepsjonen i bare underbuksa mens resten av laget trener fotball. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
BARBEINT: Nicklas Bendtner er skadd, trener styrke og sprader rundt i hotellresepsjonen i bare underbuksa mens resten av laget trener fotball. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer