- Jeg vil tilbake

Arsenal-legenden ser for seg en retur til gamleklubben.

 VIL RETURNERE:  Tidligere Arsenal-spiller Dennis Bergkamp er for tiden assistenttrener i Ajax, men vil gjerne tilbake til London og Arsenal i framtida. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON
VIL RETURNERE: Tidligere Arsenal-spiller Dennis Bergkamp er for tiden assistenttrener i Ajax, men vil gjerne tilbake til London og Arsenal i framtida. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTONVis mer

(Dagbladet): Dennis Bergkamp var en del av Arsenals stjernemannskap i elleve år mellom 1995 og 2006, og utgjorde en fryktet offensiv med blant andre Patrick Vieira, Robert Pires og Thierry Henry i løpet av sin tid i London-klubben.

44-åringen er i øyeblikket assistenttrener i Ajax, men legenden avslører nå at han kunne tenke seg en retur til gamleklubben, og bli en del av trenerapparatet med tid og stunder.

Kanskje til og med sammen med sine tidligere franske lagkamerater.

- Vi klikket veldig bra sammen. Jeg tenker på det hele tiden, og ambisjonen min er å returnere en gang i framtida. Jeg har snakket med både Vieira og Henry, og begge ville elsket å komme tilbake til Arsenal en dag, sier Bergkamp til The Telegraph.

Blir i Ajax noen år til En eventuell retur for mannen med over 300 kamper og 87 mål i løpet av sin karriere på gamle og ærverdige Highbury, kan riktignok drøye litt lenger enn enkelte Arsenal-fans kunne ønske, for nederlenderen ser for seg enda flere år i Amsterdam fremover.

- Jeg vet at jeg kommer til å være her i hvert fall i tre eller fire år til, men etter det vet jeg ikke. Jeg tror ikke jeg blir i Ajax resten av trenerkarrieren, sier han.

Roser Özil The Gunners har ikke vunnet et eneste trofé siden Bergkamp forlot skuta for sju år siden, men har fått en glimrende start i årets Premier League-sesong, og topper tabellen etter sju serierunder.

Det skal en viss tysker ha mye av æren for, ifølge nederlenderen.

- Det er fortsatt tidlig i sesongen, men han er en fremragende spiller med mange kvaliteter. Med all respekt for de andre Arsenal-spillerne, tror jeg han er den som kan utgjøre en forskjell. De andre spillerne er gode midtbanespillere, men man trenger noen med et høyt nivå som kan bidra overalt på banen.

 GODE TIDER:  Bergkamp ble løftet på gullstol av sine tidligere lagkamerater i Arsenal under sin testimonial mot Ajax i juli 2006. Med tid og stunder ser nederlenderen for seg en jobb i trenerapparatet til London-klubben. Foto: REUTERS / Toby Melville
GODE TIDER: Bergkamp ble løftet på gullstol av sine tidligere lagkamerater i Arsenal under sin testimonial mot Ajax i juli 2006. Med tid og stunder ser nederlenderen for seg en jobb i trenerapparatet til London-klubben. Foto: REUTERS / Toby Melville Vis mer