- Jeg vil ut med fansen

Emille Baron (22) ble i fjor sparket fra laget på grunn av dårlig oppførsel. I år har han vært Lillestrøms beste spiller. Men keepertalentet er ikke fornøyd. Han savner festene med Kanari-fansen.

- Jeg savner å gå ut med fansen. Det hjalp meg masse før, fordi fansen ga meg den rette motivasjonen. Det får jeg ikke lov til lenger. Nå må jeg sitte hjemme dagen før en kamp, og da surrer det så mange tanker rundt i hodet mitt. Det gjør meg til en dårligere keeper, sier Baron.

Scorer høyest

Den sørafrikanske landslagskeeperen sykler lett på ergometersykkelen. Skulderskaden plager ham fortsatt, og formen er, ifølge ham selv, ikke den beste. Men Baron er likevel den LSK-spilleren som scorer høyest på Dagbladets spillerbørs så langt denne sesongen. Og han er den av gutta på laget som har de mest kontroversielle meningene.

- Vi får ikke lov til å gå ut med Kanari-fansen lenger. Det er årsaken til at laget gjør det dårlig for tida, sier Emille Baron til Dagbladet.

- Laget bør sosialisere mer med fansen. De kan gi spillerne den rette inspirasjonen, tilføyer han.

- Hvorfor foreslår du ikke dette til Erlandsen?

- Nei. Dette er mine egne tanker. Han har sine egne regler. Jeg vil ikke skape noen konflikter.

- Det er spillerne selv som har vært med og utforme reglene. Det er heller ikke skrevne regler. Dette er snakk om sunt folkevett, sier LSK-treneren.

Misliker

Arne Erlandsen misliker Barons kreative utspill. Men det er ikke første gangen keeperen provoserer sjefen. Under fjorårssesongen var han syk, skadd, havnet i barbråk, gjorde flere grove keepertabber og ble kastet fra A-stallen i en kort periode på grunn av elendig fysisk form og sviktende holdninger.

I år har han klart å holde seg på teppet, men tankene er der fortsatt - noe Erlandsen er inneforstått med.

- Jeg synes det er bra at spillerne er interessert i sitt eget og klubbens ve og vel. Men jeg tror ikke det Baron snakker om. er årsaken til at LSK ikke lykkes for tida, sier han.

SOSIAL KEEPER: - Laget bør sosialisere mer med fansen. De kan gi spillerne den rette inspirasjonen, mener keeper Emille Baron. Her under gårsdagens Lillestrøm-trening.