- Jeg vil være den første kvinnen i verden som har alle de fire store beltene

Brækhus har et klart mål for neste kamp.

SCHWERIN (Dagbladet): Cecilia Brækhus står nå med 25 seiere på sine 25 proffkamper, etter at hun i kveld vant kampen mot Jessica Balogun i Schwerin i Tyskland.

Brækhus best Brækhus var klart best, og dommerne ga henne seieren med poengene 98-92, 99-91 og 100-90.

- Det var deilig, det var veldig godt. Det ble en tøff kamp, men det visste jeg jo. Jeg var forberedt på at det kom til å bli tøft, sier Brækhus til Dagbladet etter kampen.

- Begge har blitt mye bedre siden forrige kamp, men vi er fremdeles de samme bokserne. Jeg er den tekniske, som har muligheten til å avslutte, men hun er den mer fysiske som vinner på infight, og bruker styrken sin.
 
Balogun hadde på forhånd varslet at hun kom til å overraske Brækhus, noe hun ikke klarte.

- Jeg er lei meg nå. Men alle sa til meg at jeg gjorde en god kamp, selv om jeg bare hadde et par uker til å forberede meg til kampen. Men kroppen har det helt fint, sier Jessica Balogun til Dagbladet etter kveldens kamp.

- Jeg skulle ønske jeg fikk til mer under kampen. Jeg konsentrerte meg nok litt for mye om å prøve å knocke henne, så jeg glemte å slappe av av og få med meg hva hun gjorde. Jeg følte meg sterk og hadde selvtillit, så jeg trodde jeg kom til å kunne knocke henne, men jeg glemte litt av teknikken min. Men nå har jeg har lært, fortsetter hun.

- Jeg merket at hun prøvde å knocke meg, men da hun ikke klarte det merket jeg at hun begynte å bli stresset, sier Brækhus.

Et tredje møte? Dette var altså den andre gangen de to bokserne møttes, men Balogun møter gjerne den norske verdensmesteren en tredje gang i ringen.

- Det var en tøffere kamp enn forrige gang, men hvis jeg får litt bedre tid til forberedelser, så vil jeg gjerne møte henne igjen, kanskje om et par år?, sier hun lurt.

Går for siste beltet Brækhus skal opp i ringen igjen allerede i september, og da er det bare én ting som gjelder.

- Jeg skal ha det det fjerde store beltet. Jeg vil være den første kvinnen i verden som har alle de fire store beltene, sier hun til Dagbladet, og sikter til IBF-beltet som nå befinner seg hos Ivana Habazin fra Kroatia.  

Hun har 13 seiere og ett tap så langt i karrieren, og har derfor gått 11 kamper færre enn den norske verdenmesteren.

• Vi fulgte kampen live her