- Jeg vil vekk fra Santander

SANTANDER (Dagbladet): Han vil ha penger av Rosenborg og spilletid for arbeidsgiveren. Så langt har Sigurd Rushfeldt (27) fått nada fra Lerkendal og lite i Racing Santander. Og derfor går han rundt som Dan Eggen i Alaves. Med flytteplaner.

Sigurd Rushfeldt har startet fem av 12 seriekamper for Racing Santander. Han har scoret to mål - det siste som innhopper mot Espanyol (1- 2) sist søndag. Og når jeg forteller ham om Dan Eggens tanker 170 spanske kilometer sørover i Alaves - hvor den landslagsaktuelle midtstopperen i forrige uke sa at han ikke er fornøyd med bare å spille halvparten av kampene - er han der med en gang: - Jeg sier som Dan - jeg vil vekk, sier Sigurd Rushfeldt til Dagbladet.

Fordi:

- Det er slitsomt at jeg prestere hver gang jeg får sjansen. Og litt umulig. For når kontinuiteten ikke er der, er det lett å være uheldig. Det føles tungt, sier Sigurd Rushfeldt. Før sesongen var den tidligere RBK-spissen treningskampenes toppscorer i Spania. Så begynte La Liga. - Jeg var på laget, men vi fikk en horribel sesongstart. Det eneste jeg får beskjed om nå, er at jeg score mål.

Slakteren bestemmer

Gubben bak kravet er han som i sine hine hårde og eksepsjonelt aktive dager gikk under navnet «Slakteren fra Bilbao» - Andoni Goikoetxea. En gang tok han Diego Maradona så hardt at hele verden reiste seg i protest. Så har det seg slik at Rushfeldt er for snill, for lite kynisk og altfor strengt RBK-oppdratt? Santander-proffen sier:
- Det kan være det. Men jeg føler likevel at jeg både har spilt bra og vært involvert de gangene jeg har fått sjansen. Og jeg har blitt tøffere og mer kynisk enn jeg var forrige sesong.

Men: - Jeg har ikke scoret nok mål.

Forbigått av Carew

Mange mente at Sigurd Rushfeldt var fanget av pengene da han bestemte seg for å reise fra Lerkendal. Først til Benfica, som ikke hadde penger. Deretter til Santander, som kunne betale.

- Jeg ville til utlandet, sier «Rush» til Dagbladet.

- Og jeg ville til Benfica. Men da det ikke gikk, hadde jeg ikke så mange valg. Det var tilfeldig at jeg havnet her, men det var ikke øyeblikkets mange penger som styrte meg. Sigurd Rushfeldt var toppscorer i Norge da han forlot Lerkendal. John Carew (21) var toppscorer i RBK da han gjorde det samme. Og Valencia-proffen har fått det til med ett års mindre fartstid. Hvorfor?

- Først og fremst fordi John er god, sier Rushfeldt.

- Dernest fordi han har fått tillit og spilletid. Og når du spiller på et godt lag som skaper sjanser, så kommer også målene. Det John har fått til i Valencia, overrasker meg ikke. I Santander har «Slakteren» fem spisser som slåss om to plasser. Det er litt for trangt for den Vadsø-fødte.

- Det er vanskeligere når du er utlending, de forlanger mer. Spesielt når du er kjøpt for å gjøre det du ikke får sjansen til - å score mål.

Savner Champions League

Hvilket betyr at Sigurd Rushfeldt er misfornøyd og rastløs. Alle andre steder enn i banken. - Men jeg er for ung til å si at «jeg tjener jo godt», sier han til Dagbladet.

- Hadde jeg vært 32 år, ville jeg kanskje sett annerledes på det. - Men jeg har lyst til å spille - jeg føler meg vel på fotballbanen. Og det landslaget jeg hadde et forhold til, er jo også noe å tenke på.

- Hvilket betyr? - At jeg kanskje må gi avkall på noe - f.eks. gå ned i lønn for å få spille et annet sted. Og jeg er villig til det uten at jeg kan si hvor mye. Det er avhengig av klubben.
- Savner du Rosenborg?

- Jeg savner Champions League - ikke klubben. Jeg visste jo hva jeg sa nei til da jeg gikk. Og derfor angrer jeg ikke. Jeg har det jo godt. Rune Hauge er Rushfeldts agent og han har mange venner i England. Hvor Sigurd Rushfeldt har vært på utlån i Birmingham.

- Vi har ikke snakket om noe foreløpig, men jeg er veldig interessert i muligheter

- også i England. Det viktigste for meg nå er jo å få spille fotball regelmessig, sier Rushfeldt.

FLYTTEPLANER: Santander-oppholdet har ikke svart til forventningene for Sigurd Rushfeldt. Nå vil han bort. - Vi har ikke snakket om noe foreløpig, men jeg er veldig interessert i muligheter - også i England, sier Rushfeldt.