- Jeg vil velge fra øverste hylle

MANCHESTER (Dagbladet): Landslagssjef Nils Johan Semb til Dagbladet i går kveld: - Jeg vil ikke si så mye om denne saken, for jeg kjenner ikke detaljene godt nok, men blir resultatet at jeg ikke kan velge spillere fra øverste hylle, er det å beklage.

Dagbladet treffer Semb på et sponset flyplasshotell i Manchester. Her har han tilbrakt hele dagen sammen med landslagets assistenttrener Harald Aabrekk. Dagsordenen for de to har vært å snakke med de norske proffene med base i Nord-England: Ronny Johnsen, Alf Inge Håland, Thomas Myhre og Eirik Bakke.

- Vi har holdt oss 100 prosent til dagsordenen sier Semb.

Tilspisset

- Var striden mellom forbundet og noen av spillerne et tema som forringet dagsordenen?

- Nei, det var ikke noe tema, vi snakket så vidt om det. Jeg har ikke sett presseoppslagene og veit ikke mye om detaljene i striden, derfor er det vanskelig å kommentere denne saken, sier Semb.

- Du vil ikke gå inn og øve press, innad i forbundet eller på enkeltspillere?

- Jeg tar det som har skjedd til etterretning, og distanserer meg litt. Men, jeg håper at det som nå virker som en tilspisset konflikt skal løses. Jeg tror det er grunnlag for det, fordi det oppstår konflikter ellers i arbeidslivet som løses, sier Semb. Som altså ikke vil ta på seg dressjakka til riksmeklingsmann Reidar Webster i januar 2001.

Hennings utsagn

Den første landslagstroppen med substans tas ut i månedsskiftet mars/april.

- Hva sier du hvis du ikke kan velge Flo og Solskjær til den troppen grunnet markedsavdelingen?

- Skulle det vise seg, er det lite jeg kan gjøre. Som ansatt i NFF har jeg dem som arbeidsgiver, og jeg jobber ut fra de betingelsene forbundet gir meg, sier Semb. Som i dag tar turen til Blackburn for å snakke VM-planer med blant andre kaptein Henning Berg.

- Henning Berg uttaler at han skal like å se de spillerne som tar på seg landslagsdraktene til de som eventuelt blir utstengt, kommentar til det?

- Nei, det vil jeg ikke kommentere, sier Nils Johan Semb.

MØTE MED SPILLERE: Landslagssjef Nils Johan Semb er i Manchester for å møte landslagsaktuelle spillere. - Vi har holdt oss 100% til dagsorden, sier Semb.