RIKTIG STEG: Sigurd Rushfeldt og Mostafa Abdellaoue skapte mye trøbbel for motstanderne i Tippeligaen i fjor. Rush tror Mos har gode muligheter til å lykkes dersom han ender i FCK.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
RIKTIG STEG: Sigurd Rushfeldt og Mostafa Abdellaoue skapte mye trøbbel for motstanderne i Tippeligaen i fjor. Rush tror Mos har gode muligheter til å lykkes dersom han ender i FCK. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / ScanpixVis mer

- Jeg ville aldri noensinne hentet Mos til Danmark

David Nielsen mener det er som å kjøpe en lottokupong.

(Dagbladet): - Jeg er VIF-spiller per dags dato, var Mostafa Abdellaoues eneste kommentar til TV 2 i Danmark i går kveld, men mye tyder på at spissen forlater Vålerenga til fordel for FC København med det første.

Bestemmer Mos seg og klubbene blir enige, er det trolig en overgangssum på rundt åtte millioner kroner som gjør ham til Superliga-spiller.

Det er som å kjøpe en lottokupong, mener TV 2-ekspert og Nest-Sotra-trener David Nielsen.

- Jeg ville aldri noensinne hentet den spilleren til Danmark. Det kan saktens være utviklingspotensiale i ham, og jeg håper jeg tar feil, men det jeg har sett fra hans side er ikke godt nok for FC København, sier Nielsen til tipsbladet.dk.

- Det er vanskelig å kalle det et dårlig kjøp hvis man kan hente en norsk toppscorer til den prisen, men det er så stor forskjell på den danske og den norske ligaen akkurat nå. Nivået i Norge er gudsjammerlig, og det er også derfor mange danske klubber er forsiktige med å hente spillere defra. Han er en naturlig målscorer, men han har store begrensninger i spillet, både teknisk og taktisk, mener dansken.

Rushfeldt har tro
Mos Abdellaoue scoret 17 ganger for Tromsø som leiespiller i nord, og Vålerenga-trener Martin Andresen var ikke i tvil om at spissen skulle fortsette i Vålerenga i år - dersom han skulle spille i Norge.

Det har imidlertid ikke lyktes de to partene å bli enige om grunnlaget for en ny kontrakt, og den nåværende går ut etter sesongen. Det gjør at VIF trolig heller vil ha de millionene de kan få nå.

Mos' spisspartner denne sesongen, Sigurd Rushfeldt, er av en helt annen oppfatning enn David Nielsen.

- Jeg tror det er gode muligheter for at Mos lykkes der nede, hvis det ender sånn. Han tok store steg hos oss bare i fjor, og kan utvikle seg enda mer. I hvert fall i et enda bedre lag, i en bedre liga, sier Rushfeldt til Dagbladet.

- På hvilke områder merket du størst utvikling i løpet av fjoråret?

- Han er jo en type som har potensiale, og jeg syns han ble bedre på alle områder. Men kanskje spesielt på den rene avslutningsbiten, der tok han gode steg. Han ble mye mer giftig foran mål, og har utviklet seg til en målscorer-type, sier den pensjonerte TIL-legenden, som med sine 172 eliteseriemål har en viss kompetanse på området.

Alt lyktes
David Nielsen mener derimot at toppscorertittelen er flatterende for Mos Abdellaoue.

- Alt lyktes for ham denne sesongen. De målene han scoret ble satt inn med kneet og så videre, så umiddelbart er han heller ikke en spiller som ville scoret like mange mål neste sesong, om han fortsatte i Norge, mener dansken.

Sigurd Rushfeldt ser at det er et steg opp å gå til FC København, men tror Mos vil lykkes.

- Det er vel forholdsvis jevnt mellom Tippeligaen og dansk toppserie, men han kommer til kanskje det beste laget i Norden. Sånn sett får han gode spillere rundt seg, og får også smake på europacup. Det er helt klart et steg opp, men det tror jeg vil passe ham bra. Det er ikke bare å hoppe rett til Barcelona, påpeker Rush.

SKEPTISK: David Nielsen mener FCK spiller lotto dersom de betaler millioner for Mos.
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
SKEPTISK: David Nielsen mener FCK spiller lotto dersom de betaler millioner for Mos. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer