- Jeg ville bare knuse alt på hotellrommet

Calle Halfvarsson hadde mørke tanker etter VM i Seefeld.

LANGT NEDE: Calle Halfvarsson vurderte å legge opp etter VM i Seefeld.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LANGT NEDE: Calle Halfvarsson vurderte å legge opp etter VM i Seefeld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Den svenske skistjerna Calle Halfvarsson (30) leverte ikke varene i VM i Seefeld tidligere i år. Mesterskapet ble først overskygget over musikkvideoen svensken deltok i som et humoristisk innslag, og resultatene i VM svarte aldri til forventningene.

- Jeg vurderte å slutte helt. Avslutte karrieren. For de der dagene i Seefeld ... jeg ville bare knuse alt på hotellrommet, sier Halfvarsson ifølge svenske Expressen.

Reaksjonene på NRK-videoen han deltok i hjalp ikke akkurat på følelsene.

- Alt gikk jo skeis. Og så den der videoen ... nei, alt var bare tull, sier Halfvarsson, som tenkte at det var på tide å gjøre noe annet.

Halfvarsson beklaget etterpå at han deltok i den mye omtalte videoen.

I form før VM

Skiesset følte seg i bra form før mesterskapet, og fikk blant annet et oppløftende resultat i det svenske mesterskapet. Derfor trodde han at det skulle bli et bra mesterskap.

- Jeg kjente vel at jeg ikke orker å legge ned all den jobben igjen. For så å kjenne seg bra under sommeren og høsten - bare for å spore av igjen. At alt bare skal handle om frustrasjon, sier Halfvarsson om tankene han hadde.

Han mener det var en kombinasjon av form, føre og ski som gjorde at det gikk så galt.

Nå som han har fått Seefeld litt på avstand, har han bestemt seg for å fortsette.

Slaktet etter stafetten

Calle Halfvarsson forsøkte seg blant annet på et rykk fra Martin Johnsrud Sundby, Iivo Niskanen og Alexandr Bessmertnykh på herrestafetten. I stedet var det han som måtte slippe da Niskanen satte fart.

Petter Northug slaktet sin svenske rival i TV 2-programmet «Camp Seefeld» etterpå.

- Hva er det han holder på med? Hvorfor kunne han ikke lagt seg bak og ventet? sier Northug og får støtte fra kollega Nikas Dyrhaug. Northug var enda mer nådeløs, og fortsatte kritikken:

- Du må få straff for det der. Du må få fengsel for det der. Det er så dårlig å gjøre det der gang på gang. Han snakket sikkert med Viktor Thorn før start og fant ut at det kan være avgjørende, sier Northug.

ANGRER: Calle Halfvarsson sto gjentatte ganger og beklaget seg foran et samlet pressekorps onsdag morgen. Grunnen er at Calle Halfvarsson har deltatt i et innslag i NRK-programmet Helt Ramm. I videoen sager han hodet av en Petter Northug-plakat og kaller Johannes Høsflot Klæbo for en dritt. Video med tillatelse fra NRK. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbla... Vis mer

Syrlig stikk

Mot slutten av andre etappe så Halfvarsson meget sliten ut, og måtte betale dyrt for den risikable manøveren. Og svaret hans til Northug var av det syrlige slaget:

- Han vet vel bedre hva fengsel er enn jeg.

Etterpå raste svensken mot arrangøren, som ikke saltet løypa slik at utøvere sleit med festet.

- Jeg har blitt sviktet. Når man har en måte å gjøre forholdene rettferdig, men arrangøren driter i det, sa en rasende Halfvarsson.

Langrennsløperen var også uheldig da han brakk staven på VM-sprinten.