Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ville dra allerede i sommer

Rasende Tevez svarer City i kveld. Spissen sier forholdet til klubben ikke kan repareres.

IKKE DIN SKYLD: Carlos Tevez avviser at det er en rift mellom ham og Roberto Mancini. Mellom ham og andre medlemmer av ledelsen i Manchester City er det åpenbart flere.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
IKKE DIN SKYLD: Carlos Tevez avviser at det er en rift mellom ham og Roberto Mancini. Mellom ham og andre medlemmer av ledelsen i Manchester City er det åpenbart flere.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Avisoppslag om at Carlos Tevez ønsket å forlate Manchester City gjorde at klubben gikk til det uvanlige skrittet å nekte spissen en overgang i en melding på sine offisielle hjemmesider.

I kveld kom svaret fra argentineren. Og det er ikke spesielt hjertelig.

- Helt siden jeg skrev under for Manchester City har jeg likt å spille for supporterne. De har ønsket meg velkommen, og derfor beklager jeg at vi har kommet i denne situasjonen, sier Tevez i en lang uttalelse, som ESPN gjengir.

- Supporterne fortjener suksess som belønning for sin lidenskapelige og tålmodige støtte. Klubben er veldig heldig som har supportere som dette. Alle som har sett meg spille for Manchester City vet hvor hardt og med hvilken lidenskap jeg jobber når jeg har på meg drakta. Likevel kan jeg bekrefte at jeg har gitt styreformannen en søknad om overgang. Jeg må klarne hodet og tenke, for dette er et viktig stadium i karrieren min. Jeg beklager at vi har havnet i denne situasjonen, men det er noe jeg har følt i lang tid, og har brukt mange timer på å tenke gjennom, sier argentineren.

Ødelagte forhold
Uttalelsen i kveld minner kraftig om den Wayne Rooney sjokkerte Manchester United-fansen med for bare kort tid siden. Den gangen fikk Rooneys agent skylda, det samme har City forsøkt å gjøre med Tevez' agent Kia Joorabchian.

Carlos Tevez selv reagerer kraftig på akkurat det. Som resultat mener han forholdet til «visse direktører» i klubben er ødelagt, og ikke kan repareres.

Samtidig hevder spissen at han ønsket seg bort allerede i sommer.

- Jeg ønsket å forlate klubben i sommer, men ble overtalt til å komme tilbake. Dessverre har ikke følelsene mine endret seg. Jeg misliker sterkt at ledelsen antyder at jeg er under påvirkning av andre. Dette var min avgjørelse og ingen andres. Jeg er skuffet over at ledelsen prøver å tegne et annet bilde, sier Tevez.

Tilbudt tidenes bonus
Argentineren vil ikke spesifisere hvilke direktører han ikke kan komme overens med, men sier vedkommende har fått vite hvor skapet står.

Tevez avviser imidlertid at det er noen rift mellom ham og manager Roberto Mancini, og hyller også klubbeier Sjeik Mansour.

Manchester Citys antydninger om at han gjør dette fordi han ønsker en bedre kontrakt slakter han fullstendig.

- Jeg ønsker å gjøre det klart at jeg ikke har noe personlig mot Roberto Mancini. Jeg kunne ha tegnet en ny og bedre kontrakt da jeg ble tilbudt det tidligere denne sesongen, men dette handler ikke om penger. Det har jeg gjort klart overfor styret og trenerapparatet flere ganger. Eieren har vært veldig generøs med tanke på hva han har tilbudt meg. Jeg ønsker å takke Sjeik Mansour for hans forståelse og støtte, sier Tevez.

Ifølge ESPN skal argentineren ha takket nei til en engangsbonus for å bli ut sesongen - den største som noensinne er tilbudt en spiller.

Tevez har tidligere snakket om hjemlengsel med tanke på at familien hans er i Argentina.

Nå spørs det om han kommer til å spille for Manchester City igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!