VIL BLI KAPTEIN: Wayne Rooney senket Liverpool i går. Nå vil han bli England-kaptein. Foto:  EPA/KERIM OKTEN
VIL BLI KAPTEIN: Wayne Rooney senket Liverpool i går. Nå vil han bli England-kaptein. Foto: EPA/KERIM OKTENVis mer

- Jeg ville elsket å være England-kaptein

Men Rooney mener Liverpool-spiller er førstevalget.

(Dagbladet): Manchester United vant 2-1 mot Liverpool etter to scoringer av Wayne Rooney i går.

Og nå åpner Rooney for å bli England-kaptein.

- Ville elsket det Fabio Capello sa opp som England-trener tidligere denne uka, etter at manageren og fotballforbundet (FA) kranglet om blant annet hvem som skulle være engelsk landslagskaptein.

Nå sier Wayne Rooney, at han gjerne tar på seg ansvaret som ny kaptein etter at Chelseas John Terry ble fratatt ansvaret på grunn av rasismesaken mot QPR-spiller Anton Ferdinand.

- Til alle som spør, jeg ville elsket å være England-kaptein, skriver Rooney på Twitter.

Det var flere utenomsportslige episoder som havnet i fokus da United slo Liverpool i går: Luis Suarez nektet å hilse på Patrice Evra før kampen, og Evra feiret foran og provoserte Suarez etter kampen.

Men selv om de røde storklubbene har et anstrengt forhold - mener Rooney at en Liverpool-spiller er det opplagte kapteinvalget for England.

- Det er opp til manageren å bestemme. Gerrard er det perfekte valget for meg, skriver Rooney.

- De trenger ham mer Og nettopp hvem som blir England-trener etter Capellos avgang er fortsatt uvisst. Tottenhams Harry Redknapp er for mange den store favoritten, og etter 5-0-seieren mot Newcastle i går, var Redknapps framtid ett av de store spørsmålene.

- Han blir nok til slutten av sesongen, så får vi se hva som skjer, sa Tottenham-spiller Emmanuel Adebayor ifølge Daily Mail etter kampen.

- Harry gir oss selvtillit, og han har gjort mye for meg. Men jeg tror England trenger ham mer enn Tottenham gjor, men jeg forventer at han blir her ut sesongen, sier Adebayor.

Klinsmann til Spurs? Dersom Redknapp skulle forsvinne, skriver britiske Daily Mirror at en tidligere Tottenham-profil kan være favoritt til å overta London-klubben.

Jurgen Klinsmann har de sista åra vært trener for USA sitt landslaget, og avisa mener at tyskeren skal være en av de heteste kandidatene.

SCORET TO: Manchester Uniteds Wayne Rooney. Foto: AP Photo/Jon Super
SCORET TO: Manchester Uniteds Wayne Rooney. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer