I HARDT VÆR. Presidenten i rugbyklubben Racing-Metro går hardt ut og mener at han ville ha gitt vedkommende sparken. Om en av hans spillere hadde uttalt seg som Zlatan gjorde nylig. Foto: AFP.
I HARDT VÆR. Presidenten i rugbyklubben Racing-Metro går hardt ut og mener at han ville ha gitt vedkommende sparken. Om en av hans spillere hadde uttalt seg som Zlatan gjorde nylig. Foto: AFP.Vis mer

- Jeg ville gitt ham sparken

Klubbpresident går hardt ut mot Zlatans ordbruk.

(Dagbladet): - Om en av mine spillere hadde brukt slike ord og uttalt seg tilsvarende, ville han fått sparken umiddelbart.

Jacky Lorenzetti bruker ikke navn, men det er tydelig hvem han sikter til i sin kritikk.

Presidenten i den franske rugbyklubben Racing-Metro går hardt ut mot sinneutbruddet til Zlatan Ibrahimovic, i følge Aftonbladet.

- Jeg vet hvordan jeg ville ha reagert om en av mine spillere hadde oppført seg slik. Det er uforenlig med verdiene i rugby. Og det er krenkende overfor Frankrike, sier Lorenzetti til Le Parisien.

Etter at Paris St. Germain tapte mot Bordeaux 15. mars, og dommeren unnlot å blåse for et tilbakespill til keeper, kokte det over for svensken.

Etter kampen falt det flere saftige gloser. Han kalte blant annet Frankrike et drittland, og at han aldri hadde sett en dårligere dommer. Og så rundet han av med:

- Jeg er for helvete for god for dere alle!

Zlatan gikk ut offentlig på klubbens nettsider og klubbens TV og ba om unnskyldning etter at han hadde fått kjølt seg ned.

Men så:

Etter dette falt han for fristelsen under en pressekonferanse før EM-kvaliken mot Moldova.

På spørsmål fra journalister fortsatte han kritikken mot den franske dommerstanden.

Og det forverret saken for Zlatan.

Egentlig skulle svensken allerede ha fått sin straff. Men siden han fortsatte kritikken utover unnskyldningen, har den franske disiplinærkomiteen innkalt ham til å forklare seg før straffen utmåles.

Den franske disiplinærkomiteen legger alltid en unnskyldning til grunn. Om den kommer.

Den kom. Men så kom den på en måte ikke likevel.

Nå risikerer Zlatan minst fire kampers utelukkelse.

Men han får neppe sparken.