Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ville gitt rødt om det var jeg som dømte

Godset-assistent mener egen midtstopper burde vært utvist etter 30 sekunder. Se høydepunkter.

(Dagbladet): Sogndal - Strømsgodset 1-1.

Det aller meste gikk på skinner for Strømsgodset i sesongens første 17 serierunder, og for første gang siden 1997, da det til slutt endte med bronsemedalje, turte man å snakke om det første seriegullet i Drammen siden 1970.

Siden 5-0 seieren mot Fredrikstad hjemme på Marienlyst 27. juli har imidlertid marginene som gikk med tidligere i 2012, begynt å gå imot. 1-1 mot Hønefoss, 0-4 mot Tromsø, 3-3 mot Lillestrøm og nå 1-1 mot Sogndal betyr at drammenserne hadde gitt fra seg initiativet i gullstriden til regjerende mester Molde.

- Molde har hele tiden vært favoritter, og vi har alltid vært utfordrere helt fra sesongstart. Vi må bare tenke på oss selv og begynne å ta poeng igjen, så får vi se hva som skjer etter hvert, sier innbytter Ola Kamara etter kampslutt.

Trøsten for Kamara og Godset må være at stortap for Molde i Bergen, betyr at de er tilbake på tabelltoppen på bedre målforskjell, men de burde hatt ei luke på to poeng.

Sjansefattig 22-åringen fikk selv to gode muligheter til å vippe kampen i gjestenes favør i sluttminuttene, men avslutningene bar preg av innbytterpuls, og var ikke i stand til å true Kenneth Udjus sitt mål.

- Jeg skal være matchvinner i denne kampen. Det er tungt ikke å sette den, for da hadde det vært tre poeng. Det er jævlig irriterende. VI trenger trepoengere, og det hadde vært viktig å få denne. Vi kom opp hit for å ta tre poeng, men reiser hjem med ett. Jeg tror alle guttene er skuffet over dette, sier Kamara.

Godset hadde knapt skapt noe som helst av betydning mot et gjenstridig Sogndal-forsvar, hvor Azar Karadas kom inn og tilførte ro og rutine, i løpet av kampens første 73 minutter.

Da bestemte Muhamed Keita seg for å utrette noe helt på egenhånd. Kantspilleren dro seg inn i banen og avsluttet godt. Udjus var dekket, og klarte ikke å forhindre at ballen snek seg inn inne ved lengste stolpe.

I STÅ: Muhamed Keita og Strømsgodset har ser ut til midlertidig å ha mistet evnen til å vinne fotballkamper. Drammenserne står uten seier siden Fredrikstad ble slått 5-0 på Marienlyst 27. juli. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix
I STÅ: Muhamed Keita og Strømsgodset har ser ut til midlertidig å ha mistet evnen til å vinne fotballkamper. Drammenserne står uten seier siden Fredrikstad ble slått 5-0 på Marienlyst 27. juli. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix Vis mer

Sogndal, som heller ikke hadde skapt noe særlig av betydning, svarte umiddelbart da de valgte den mest direkte veien mot mål. Ballen ble lempet inn i Godset-boksen og satte opp en luftduell mellom Ulrik Flo og vikarkeeper Lars Cramer, som spilte i stedet for en ferierende og sliten Adam Larsen Kwarasey.

Den duellen gikk Sogndal-spilleren seirende ut av, og situasjonen ledet til en ny luftkrig hvor Ricardo Santos hadde det tyngste skytset, og brasilianeren kjempet ballen inn i det tomme målet da Jarl André Storbæk ikke strakk til.

- Tullete baklengs De to scoringene, som kom med to minutters mellomrom, åpnet opp et kampbilde som lenge hadde vært fastlåst, men det kom ikke flere, og dermed var to nye poeng tapt for Ronny Deilas mannskap.

- Vi fortjente ikke noe mer i dag. Da vi gikk opp til 1-0, ender vi opp med å slippe inn et tullete mål. Det er surt, men det er forferdelig presisjon i pasningsspillet vårt i dag. Det må heves hvis vi skal ta trepoengere framover. Vi slipper ikke til så mye heller. Det er en balansegang. Vi scorer i dag også, som vi stort sett alltid gjør. Vi har flest mål i Norge, så det er ikke så gærent. Vi burde satt en på slutten. Ola (Kamara) har en stor sjanse, blant annet, oppsummerer Deila.

- 1-1 er greit nok, vi får leve med det. Så skal vi slikke sårene i ei uke, for så å «trøkke» skikkelig til inn mot høsten, fortsetter han, trolig vel vitende om at det kunne ha blitt en helt annen kamp dersom dommer Per Ivar Staberg hadde valgt å følge regelverket slavisk.

- Ville gitt rødt For Strømsgodset kunne vært redusert til ti mann allerede etter 20 sekunder da Lars Sætra rev ned Ricardo Santos på tur igjennom.

Etter å ha konferert med assistentdommer og tenkt seg om både én, to og tre ganger, besluttet Staberg å trekke fram det gule kortet, men reprisene tydet på at Santos og Sogndal ble fratatt en opplagt målsjanse.

- Jeg ville gitt rødt om det var jeg som dømte, innrømmet en Godset-assistent Thomas André Ødegaard i pausen.

- Det er klart det hadde vært en fordel for oss å spille men én mann mer hele kampen, så det kjennes litt surt nå, men det kan vi ikke gjøre noe med, kommenterte Sogndal-trener Jonas Olsson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media