TRENER IGJEN: Her forlater Tom Nordlie Østfoldhallen for siste gang som Fredrikstad-trener, i januar 2010. Nå er han igjen sjef i Kongsvinger.
Foto: Morten Holm / Scanpix .
TRENER IGJEN: Her forlater Tom Nordlie Østfoldhallen for siste gang som Fredrikstad-trener, i januar 2010. Nå er han igjen sjef i Kongsvinger. Foto: Morten Holm / Scanpix .Vis mer

- Jeg ville gjort 85-90 prosent om igjen

Men KIL-nyansatte Tom Nordlie mener han har blitt en bedre trener.

(Dagbladet): Kongsvinger bekreftet i formiddag at Tom Nordlie er klar for en ny periode som trener i klubben.

Per Brogeland fikk sparken tidligere denne uken etter bare ni måneder i sjefsstolen, og i går ble det kjent at Nordlie ville etterfølge ham.

- Jeg måtte ikke ha jobben, men det er viktig å ha styret og klubben bak seg når man skal gjøre en jobb. Det har jeg i KIL, og det setter jeg pris på, sier Tom Nordlie, ifølge Glåmdalen.

Forbedret
Det er gått ett år og sju måneder siden den omdiskuterte 49-åringen sist trente et toppfotballag, men Nordlie mener han er blitt en bedre trener siden da.

- Jeg håper og tror jeg er blitt en flinkere trener. Etter den analysen jeg har gjort, ville jeg gjort 85-90 prosent om igjen, men det er ikke noe blåpapir om at det jeg gjør et sted, funker et annet sted, sier han.

Kongsvinger ble enig med Nordlie onsdag kveld, om en avtale som i første omgang gjelder ut denne sesongen.

Nordlie er innvilget permisjon fra jobben som salgssjef i Blodstrupmoen Medical Help, men partene har ikke snakket om tida etter dette engasjementet.

Trenerkabal
Tom Nordlie ble ansatt som Kongsvinger-trener også for tre år siden. Da berget han laget fra nedrykk og styrte det mot opprykk neste sesong, inntil han lot seg lokke til å overta Fredrikstad i stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredrikstad rykket imidlertid ned, og Nordlie mistet jobben. Det er hans foreløpig siste trenerjobb.

Etter at svenske Tony Gustavsson takket for seg i Kongsvinger med nedrykk fra eliteserien i fjor høst, ble Per Brogeland hentet som erstatter etter tidligere å ha trent Kongsvinger i to perioder på 1990-tallet.

KIL håpet på snarlig retur til Tippeligaen, men det gikk heller dårlig for den økonomisk vanskeligstilte klubben.

I stedet ligger KIL nå på 11.-plass i Adeccoligaen, bare to poeng over nedrykksstreken etter 21 kamper.

Må innse situasjonen
Klubben har vunnet sju og tapt ni kamper under Brogeland denne sesongen. Nå er det Tom Nordlie som skal redde klubben.

- Skal vi redde dette på 7-8 uker, så er jeg overbevist om at alle må gjøre den jobben lederen sier. Bjellesauen må være tydelig for spillere i motgang. Vi skal stake ut en kurs vi har 100 prosent tro på, og vil stå fast ved den. Det er viktig, for jeg har hørt at kroppspråket er veldig viktig, sier han, ifølge lokalavisa.

- Det viktige er å innse situasjonen. Hvis Alta vinner hengekampen sin, så ligger vi på nedrykk. Men er vi klar over situasjonen, er det mye lettere å snu ting, sier Nordlie.

Tidligere har 49-åringen trent blant andre Lillestrøm, Viking, Start, Sandefjord, Vålerenga og Odd Grenland.