- Jeg ville heller beholde faren min enn treneren min

Christina Vukicevic snakker ut om bruddet med Petar.

SNAKKER UT: Christina Vukicevic forklarer i et intervju med NRK hvorfor hun droppet pappa Petar som trener. Her fra en pressekonferanse på Ullevaal stadion i fjor høst. Foto: Håkon Eikesdal
SNAKKER UT: Christina Vukicevic forklarer i et intervju med NRK hvorfor hun droppet pappa Petar som trener. Her fra en pressekonferanse på Ullevaal stadion i fjor høst. Foto: Håkon EikesdalVis mer

(Dagbladet): Christina Vukicevic snakker i et intervju med NRK ut om hvorfor hun brøt treningssamarbeidet med faren, Petar Vukicevic.

- Vi var både far og datter og trener og utøver. Alle som har vært i den situasjonen vet hva jeg snakker om, sier Christina Vukicevic til statskanalen.

Tok en beslutning
Hekkeløperen forteller at treningssamarbeidet gikk ut over familieforholdet.

- Vi har klart oss forholdsvis bra siden vi begynte. Prestasjonene gikk oppover og oppover, resultatene kom og det var fryd og gammen. Men så finner man ut til slutt at det kanskje begynner å gå litt for mye utover far-datter-forholdet. Mye mer enn det burde. Og det private gikk litt utover trener-utøver-forholdet også, sier Vukicevic til NRK.

- Jeg fant ut at jeg heller ville beholde faren min enn treneren min, og jeg tror han også fant ut at han heller ville beholde datteren sin enn utøveren sin, sier hun videre.

Innrømmet
Petar Vukicevic innrømmet overfor Dagbladet i fjor høst at han, per e-post til en serbisk venn, hadde forhørt seg om ulovlige stoffer.

I januar utestengte Friidrettsforbundet ham fra alle trenerverv i forbundet, ettersom Antidoping Norge mente det var sannsynlig at e-postene var ekte.

Petar Vukicevics utestengelse har imidlertid ikke noe med bruddet med datteren å gjøre.

- Det var pappas sak, men man blir jo innblandet fordi man er utøver og barn. Men det handlet ikke om oss, det var ikke min sak, det var ikke broren min sin sak. Jeg måtte trene videre og prøve å takle dette videre, sier Christina Vukicevic.

Droppet sesongen
Norgesrekordholderen har slitt med både form og skader de siste to årene. I april fortalte hun at hun kommer til å droppe hele den inneværende sesongen.

Det er uklart om hun noen gang vil komme tilbake på sitt beste nivå.

• Hele NRKs intervju med Christina Vukicevic vises i Dagsrevyen på NRK1 kl. 19.15 i kveld.