- Jeg ville heller ha nikket i krysset

Årst trøster Moldskred etter supertabben.

(Dagbladet.no): En morsom og intens kamp på Alfheim ble tilslutt avgjort på en småtrist tabbe av Lars Ivar Moldskred. På stillingen 1-1 13 minutter før slutt glapp et enkelt innlegg ut av hanskene til Molde-keeperen. Og Ole Martin Årst kunne enkelt nikke inn det som viste seg å bli vinndermålet. Årst inntok også scoringstoppen i Tippeligaen med dagens tabbemål.

- Jeg ville mye heller ha nikket ballen i krysset utagbart for keeper, sier Årst sympatisk for å trøste Moldskred.

Det var Molde som var det førende laget gjennom store deler av kampen på Alfheim, men det var Tromsø som både tok ledelsen og stakk av med tre poeng til slutt.

12 minutter ut i kampen kom en frekk cornervariant fra Tromsø. Ballen ble slått inn på bakre stolpe, en TIL-spiller nikket tilbake i feltet og Benjamin Kibebe kunne flikke Tromsø opp i ledelsen på hjemmebane. Med hælen!

Men Molde svarte på enda vakrere vis ved Stian Ohr. Vingen plukket ned en dårlig klarering fra Troms-forsvaret og forvandlet nedfallsfrukten til en herlig scoring. Ohr limte ballen oppe i vinkelen på hel volley og Molde kunne notere en fortjent utlikning.

Molde kollapset mot Lyn for en uke siden og gikk fra 1-0-ledelse til 3-1-tap på hjemmebane den siste halvtimen. I dag holdt de helt inn med spillet, men effektiviteten var totalt fraværende.

- Dette var surt. Det er tungt å tape på denne måten, spesielt etter at vi har spilt en god kamp, sier Molde-trener Bosse Johanson til ANB.

Tromsø har fått et skikkelig løft etter at Steinar Nilsen tok over for Otto Ulseth. Først ble det uavgjort mot Brann og Vålerenga. Så ble Esbjerg slått borte i UEFA-cupen i midtuka før altså Molde ble nedkjempet i dag. Det betyr også at Tromsø har tatt steget opp til kvalikplass i Tippeligaen.

- Vi vinner fordi vi spiller mye mer kynisk fotball nå, sier matchvinner og målkonge Årst.

MÅLKONGEN: Ole Martin Årst leder toppscorertballen i Tippeligaen med 10 mål. Her fra en miss tidligere i sesongen.