KRITISK: Chris Anker Sørensen har lite fint å si om Oleg Tinkov. Her tauer han på feltet i Tour de San Luis sammen med Vegard Breen. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
KRITISK: Chris Anker Sørensen har lite fint å si om Oleg Tinkov. Her tauer han på feltet i Tour de San Luis sammen med Vegard Breen. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)Vis mer

- Jeg ville heller lagt opp enn å fortsette og jobbe med Tinkov

Danske snakker ut om behandlingen han fikk av kontroversiell, russisk lageier.

(procycling.no): Siden Oleg Tinkov kjøpte seg inn igjen i sykkelsirkuset har det sjeldent vært stille rundt den russiske forretningsmannen. Han har ikke vært redd for å kritisere egne ryttere, både offentlig og internt, og det har ikke vært mangel på kontroverser omkring han.

Derfor var det for mange at den eksentriske lageieren trekker seg ut av sykkelsporten etter årets sesong.

Da Tinkov i 2014 kjøpte laget fra Bjarne Riis endret tilværelsen i laget seg. Det fikk spesielt Chris Anker Sørensen merke.

- Mentaliteten endret seg fullstendig etter Olegs overtakelse. Det var mye uro og dårlig stemning i laget, da det nå ikke lengre var Bjarnes, men Olegs. Jeg kunne godt merke at jeg, av Tinkov og hans folk, at jeg ble regnet som en av Bjarnes gutter. Det betød at når Bjarne forsvant fra laget, så ble jeg en persona nona grata i laget, forteller Sørensen til TV 2 SPORTs Tour de France-magasin.

Kritikken Tinkov fyrte avgårde kom ofte i retning den danske klatreren.

- Jeg fikk ofte skylden for ting som ikke lyktes i rittene, og det var helt klart ikke alltid fair. Jeg var en av Bjarnes gutter, og derfor kunne jeg godt ofres nå. Hver gang Oleg gikk løs på oss på Twitter eller i interne mailer, så var det folk som følte behovet for å finne en syndebukk. Noen skulle jo ende med å få skylden. Og en av de ble meg. Det var ikke spesielt moro.

Vurderte å gi seg Da Sørensens kontrakt med Tinkoff gikk ut etter fjorårets sesong valgte han å signere for prokontinentallaget Fortuneo - Vital Concept, sammen med blant annet Vegard Breen. Men 31-åringen forteller at han vurderte å bare stoppe karrieren.

På en treningstur med daværende lagkamerat Michael Valgren innså dansken at han ville fortsette karrieren. Han ringte sin agent og prosessen med å finne et nytt lag var i gang.

Å fortsette i Tinkoff var uaktuelt.

- Det var nødvendig (å finne et nytt lag). Jeg ville heller lagt opp enn å fortsette å jobbe for Tinkov, sier han bastant.

Nå er han tatt ut på Fortuneo - Vital Concepts Tour de France-lag og skal sykle touren for første gang siden 2012. Det blir hans femte Tour-start.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.