- Jeg ville heller ta straffe på Old Trafford enn å prate foran 15 personer

Solskjær ber Molde-spillerne legge vekk frykten.

MOLDE-MANAGER:  Ole Gunnar Solskjær. Foto: Tomm W. Christiansen
MOLDE-MANAGER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Tomm W. ChristiansenVis mer

Celtic - Molde på MAX klokka 19.00

MOLDE (Dagbladet): Når Molde-spillerne går ut på Celtic Park i kveld, har Ole Gunnar Solskjær (42) én klar beskjed: Ikke vis noen frykt.

- Det blir en tøff kamp. Men det er noe vi gleder oss utrolig mye til, sier Molde-manageren til Dagbladet.

- Vi vant 3-1 mot Celtic hjemme. Det var en opplevelse som går inn i historiebøkene. Så vet vi at Celtic Park er en helt annen «kettle of fish», påpeker han.

Det siste velger vi å oversette til «en helt annen skål». Og det er ikke å overdrive. Molde har sju poeng og topper gruppe A i Europa League. Celtics hjemmebane tar 60.000 tilskuere. Det blir neppe fullt i kveld. Men for dem som kommer, handler det om å skremme vettet av gjestene.

Desperate Trener Ronny Deila og spillerne er desperate. Celtic ligger sist med to poeng, og må vinne for å ha håp om avansement.

- Det er sånn fotball skal være, sier Solskjær om heksegryta som venter.

- Spillerne mine må slippe seg løs, utfolde seg - og bare nyte det. Neste år spiller vi ikke i Europa. Derfor må vi bruke de tre siste kampene i gruppa til å lære.

- Jeg er ikke sikker på om det kommer 60.000 tilskuere. Men jeg husker fra min egen tid på Old Trafford. Jeg ville heller ta straffe på et fullsatt stadion, eller komme alene med keeper, enn å stå foran 15 personer og prate. Det er dette jeg ønsker av spillerne, at de opptrer uten frykt. Vi må holde på ballen. Vi kontrer når vi skal. Og vi må kose oss.

To poeng Solskjær sier Molde trenger to poeng til for å gå videre fra gruppa.

- Vinner vi mot Celtic, er det garantert. Da er juleferien over, humrer han.

Ajax (fire poeng) og Fenerbahçe (to poeng) spiller parallelt på Amsterdam Arena klokka 19.00. Men Molde kan avgjøre alt selv.

Da Fenerbahçe spilte mot Celtic 1. oktober, tok 2000 tilreisende fra Istanbul over gatene før kampen. Men inne på stadion ble selv tyrkiske fanatikere blåst bakover av trykket fra hjemmefansen.

Celtic gikk tidlig opp i 2-0, men ble straffet av elendig forsvarsspill. Kampen endte 2-2. Her er trolig oppskriften på suksess: Rydder Molde unna de første stormangrepene, kan alt skje.

Roser Deila Om presset på Deila sier Solskjær:

FRYKTET ARENA:  Celtic Park. Foto: NTB Scanpix
FRYKTET ARENA: Celtic Park. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Celtic skal vinne serien og cupen. Det er forventninger og krav. Sånn er det i toppklubber og resultatorienterte businesser. Fotball er mest utsatt i så måte.

Han fortsetter:

- Jeg synes Ronny har taklet det veldig bra. Jeg har hatt en del samtaler med ham. Vi rakk ikke å snakke så mye sist. Men jeg håper vi får tid etter kampen nå.

Solskjær har observert Molde mye fra tribunen etter comebacket. Han ser elementer å rette på.

- Mot Celtic hadde vi 39 kontringer. Det er unikt. I neste kamp, mot Aalesund, fikk vi én kontring. Vi vant begge ganger, men har en utfordring. Skal vi være et kontringslag, eller skal vi styre kampene? Jeg tenker at vi må møtes litt nærmere begge deler.

- Gunstig Moldes midtstopper Vegard Forren ser fram til slaget i Glasgow.

- Vi har satt oss i en gunstig posisjon. Måten vi har gjort det på er imponerende. Vi har ikke vært heldige og fått sju poeng. Vi har fortjent alle poengene, sier han.

- Jeg trodde Celtic skulle ha mer å komme med i Molde. De var ingen stor trussel. Men i kveld blir det helt sikkert en sinnssyk stemning. Ett poeng er godt nok for oss.

PS: Rosenborg tar imot Lazio på Lerkendal klokka 21.05. Trønderne ligger sist i gruppe G.