Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ville ikke at folk skulle se smerten i øynene mine

«Skamfull» Berbatov så Champions League-finalen i garderoben. Nå vil han bli værende i Manchester United.

LÅSTE SEG INNE: Dimitar Berbatov ville ikke dele skuffelsen over å bli vraket til Champions League-finalen med TV-publikummet, og låste seg inne i garderoben. Nå er han imidlertid tydelig på at han vil bli værende i Manchester United.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
LÅSTE SEG INNE: Dimitar Berbatov ville ikke dele skuffelsen over å bli vraket til Champions League-finalen med TV-publikummet, og låste seg inne i garderoben. Nå er han imidlertid tydelig på at han vil bli værende i Manchester United.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

(Dagbladet): Manchester Uniteds rekordkjøp, Dimitar Berbatov, hadde lørdag en av sine tyngste dager i fotballkarrieren.

Ikke bare var Barcelona flere nummer for store for de engelske seriemesterene i Champions League-finalen på Wembley: Toppscoreren i Premier League var ikke en gang funnet verdig en plass på innbytterbenken.

- Det er hjerteskjærende. Å ta denne avgjørelsen er ikke lett, fortalte United-manager Alex Ferguson før kampen mot katalanerne.

Vrakingen satte fart i ryktene om at Berbatov, som på tross av sine mange scoringer har spilt en stadig mer marginal rolle i årets United-lag, var på vei bort fra klubben, mindre enn tre år etter at de betalte Tottenham over 30 millioner pund for hans tjenester.

Skamfull I et intervju med den bulgarske avisa 24 Chasa, gjengitt av manutd.com, forteller Berbatov for første gang om skuffelsen og hvorfor han ikke var å se sammen med dresskledde lagkamerater på tribunen på Wembley.

- Sannheten er at jeg var i garderoben. Jeg så finalen derfra, sier 30-åringen.

- Jeg følte meg skamfull over ikke å være en del av gruppa. Jeg ønsket ikke at folk skulle se smerten i øynene mine, fortsetter han.

Ny start Smilet var imidlertid tilbake hos Berbatov da United-spillerne paraderte gjennom Manchesters gater i åpen buss mandag, og det er en sulten og innbitt bulgarerer som nå proklamerer at han ønsker å bli værende der han er, til tross for at han bare har ett år igjen av kontrakten og interessentene er mange.

- Jeg blir værende i United. Jeg kommer til å kjempe for plassen min, og jeg vil kjempe for ligatittel nummer 20, sier Berbatov.

- Dersom jeg var en mann som ga opp lett, ville jeg ikke vært der i første omgang. Når vi starter opp igjen 4. juli, begynner alt på nytt igjen: Min personlige kamp for å være på førstelaget, og Uniteds kamp for å vinne flere titler, poengterer han videre.