Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus vant mot Inna Sagajdakovskaja

- Jeg ville ikke gå på en smell

Cecilia Brækhus vant sin 34. kamp i karrieren. Hun er fortsatt ubeseiret.

NY SEIER: For Cecilia Brækhus. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NY SEIER: For Cecilia Brækhus. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Cecilia Brækhus (36) hadde full kontroll mot russiske Inna Sagajdakovskaja. Dermed beholder hun de fem VM-beltene i WBA, WBC, WBO, WPB og IBF.

Det hele startet kanskje noe spent, der de to prøvde seg fram. Men Brækhus hadde full kontroll, og tok mer og mer grep om kampen.

- Jeg hadde ikke lyst til å gå på noen smell, så jeg tok det safe. Hun prøvde å psyke meg ut hele tiden, jeg tror det mentale for henne har vært å være i Russland på hennes hjemmebane. Det var selvfølgelig et element, det må jeg innrømme, sier Brækhus til Viasat.

Mot slutten traff hun med slag etter slag mot Sagajdakovskaja, og det var nesten utrolig at hun klarte å holde seg på beina.

- Jeg var litt overrasket over hvor mye hun tok imot. Russerne er beintøffe, så jeg er kanskje ikke så overrasket, sier Brækhus.

Vist seg fram

For NRK-ekspert Anders Werner Øfsti, kommer ikke seieren som noen overraskelse. Brækhus var nemlig den soleklare forhåndsfavoritten.

- Hun har vist seg fram for et stort boksepublikum og på de et av de største stevnene. Det er suverent for henne, sier Øfsti til Dagbladet.

Brækhus bokset i USA for første gang i mai. Der jakter hun også flere storkamper. Øfstis drømmemostander er nå Claressa Shields, to ganger OL-mester i middelvekt.

- Hun er en superstjerne i USA. Det ville vært kjempegøy å se henne mot Brækhus. Jeg tror hun ville fått fram det beste i henne. Brækhus er ingen puncher, og mot Shields kunne vi virkelig sett at hun tok fram det ypperste hun har av taktikk, sier Øfsti.

DRØMMEMOTSTANDER: Claressa Shields. Foto: Gregory Shamus/Getty Images/AFP
DRØMMEMOTSTANDER: Claressa Shields. Foto: Gregory Shamus/Getty Images/AFP Vis mer

De andre må bli bedre

For Brækhus er verdens beste bokser, noe man har sett i mange av kampene hennes. Noen av motstanderne har vært sjanseløse mot 36-åringen.

- Det er viktig å få frem at det ikke er Cecilia som gjør noe feil der. Larvik vant jo seriegull 11 år på rad, Rosenborg vant 13 på rad. Og det er ikke deres feil, det er ikke Cecilias feil, sier Øfsti.

De andre må bli bedre, rett og slett.

- De må gjøre det samme som hun gjør, og legge den den jobben som kreves. De må rett og slett ta det like blodseriøst som Cecilia gjør. All ære til henne, hun setter standarden. Det er der lista ligger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media