- Jeg ville ikke gå videre

Jaysuma var så sliten på dagens 200 at han var glad han misset avansementet med to hundredeler.

GA SEG, OG VAR FORNØYD MED DET: Jaysuma Saidy Ndure bremset de siste meterne og endte to hundredeler bak avansementet på 200 meter i EM. Det var like greit, mente Ndure selv.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GA SEG, OG VAR FORNØYD MED DET: Jaysuma Saidy Ndure bremset de siste meterne og endte to hundredeler bak avansementet på 200 meter i EM. Det var like greit, mente Ndure selv.Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

ZÜRICH (Dagbladet): Jaysuma Saidy Ndure var to hundredeler unna å gå til semifinalen på 200 meter i dag. Hadde han løpt hele veien til målstreken ville han med andre ord kvalifisert seg på tid, men i ettertid var Ndure glad for at han ikke klarte det.

- Jeg ville ikke kvalifisere meg, for å være helt ærlig. Jeg er sliten. Kroppen er sliten. Hvis jeg skulle tilbake hit i kveld og løpe ville jeg ikke løpt bra, sier han i pressesonen etter løpet.

- Du syns det var like bra å ikke gå videre?

- Det var like greit.

20.78 er et godt stykke bak Ndures personlige rekord på 19.89. I år har han løpt på 20.43, men EM er nå over etter kvalikmissen i formiddag. Nordmannen ble nummer fem i sitt heat, som også var det raskeste av de fire kvalifiseringsheatene.

Etter løpet kunne Ndure fortelle at han fikk påvist pollen- og matallergi etter Bislett Games i år. Det gjorde at han mistet mye trening, og i kombinasjon med en kneskade har oppladningen ikke vært god nok.

- Jeg trodde jeg kunne komme hit og få til en topp, men det gikk ikke. Nå må jeg bare jobbe videre, sa Jays.

Gårsdagens sjetteplass på hundremeter ble dermed hans beste plassering i mesterskapet.

- Formen har ikke vært der, rett og slett, sier Jays.

- Det er mye som gjør at den ikke er der. Jeg åpnet sesongen veldig, veldig bra, men jeg har slitt med gresspollen og mye sånt, så jeg har ikke så mye energi. Jeg tenkte nesten ikke på det i går, da ville jeg bare gå utpå der og prestere, men i dag er jeg bare sliten.

Britiske Adam Gemili hadde raskeste tida i forsøket med 20.39, foran franske Christophe Lemaitre med 20.43.