- Jeg ville ikke ha gjort det

Morten Gamst Pedersen ble pepet ut før han hadde rukket å røre ballen.

BISLETT (Dagbladet.no): Morten Gamst Pedersen (27) er ikke akkurat noen fotballprofet på egen landslagsarena.

Til tross for at han spiller for Premier League-laget Blackburn, og at han er ønsket og fryktet av store navn som José Bosingwa og José Mourinho, får han sjelden noen heltemottakelse på Ullevaal.

- Prøver stenge det ute

Dette skyldes selvfølgelig først og fremst at han har slitt med å få til storspillet med flagget på brystet - men i går høstet han piping allerede før han var kommet inn på banen.

- Jeg prøver å stenge sånt ute, så jeg la ikke spesielt merke til det. Men hvis folk ikke vil juble for meg, så er det lite jeg får gjort med det, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.no.

- Hva synes du om at en del av publikum buer allerede før du har rørt ballen?

- Nei ... Jeg ville ikke ha gjort det sjøl. Det hadde vært hyggeligere hvis folk ønsket meg velkommen på banen med jubel, for å si det sånn, svarer vadsøgutten.

- Island fikk kick

I gårsdagens VM-kvalifiseringspremiere, mot Island, startet han for en sjelden gangs skyld på benken i en landskamp.

OMSTRIDT BYTTE: Flere av medienes ekspertkommentatorer kritiserer dette byttet, som John Carew heller ikke ser ut til å være helt fornøyd med. Morten Gamst Pedersen kom inn og fikk pipekonsert før han hadde rukket å røre ballen. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
OMSTRIDT BYTTE: Flere av medienes ekspertkommentatorer kritiserer dette byttet, som John Carew heller ikke ser ut til å være helt fornøyd med. Morten Gamst Pedersen kom inn og fikk pipekonsert før han hadde rukket å røre ballen. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

Men da han kom inn etter 65. minutter, reagerte publikum først med overraskelse over at det var John Carew som ble tatt av, før innbytteren fikk en svært blandet mottakelse.

Tre minutter seinere utliknet Island på frispark - uten at innbytteren hadde noe skyld i det.

- Det virket som Island fikk litt kick. Kjedelig at de skulle få det målet, sier «Gamsten».

- Jeg ville ikke ha gjort det