HULL PÅ BYLLEN: West Hams Andy Carroll (t.v) scoret mot Tottenham i helga, spissens første nettkjenning på ni kamper. Foto: AFP / Olly Greenwood
HULL PÅ BYLLEN: West Hams Andy Carroll (t.v) scoret mot Tottenham i helga, spissens første nettkjenning på ni kamper. Foto: AFP / Olly GreenwoodVis mer

- Jeg ville ikke kjøpt en slik spiller for den summen

Ferguson kritiserer Liverpools rekordkjøp.

• Fotballstudio kl. 20.45: Manchester U - West Ham

(Dagbladet): Andy Carroll ble Liverpools aller dyreste spiller noensinne da han ble kjøpt fra Newcastle for 320 millioner kroner i januar 2011.

Etter bare seks mål på 44 kamper i den røde trøya ble 23-åringen leid ut til West Ham i sommer. Og i kveld starter han trolig mot Manchester United.

I den anledning velger United-sjef Alex Ferguson å gi sin dom over Liverpools investering.

Gjøre lekser - Jeg ville ikke kjøpt en slik spiller for den summen. Vi har gamblet på unge spillere tidligere, kanskje noen millioner eller noe slik. Men når det blir slike penger - 35 millioner pund - så må du gjøre leksene dine bedre. Kanskje du må se hvordan han gjør det i sin andre sesong, sier Ferguson til Uniteds hjemmeside.

APPLAUDERER BIG SAM: Alex Ferguson mener Sam Allardyce, som leder kveldens motstander, aldri skulle fått sparken i verken Blackburn eller i Newcastle. Foto: EPA / PETER POWELL
APPLAUDERER BIG SAM: Alex Ferguson mener Sam Allardyce, som leder kveldens motstander, aldri skulle fått sparken i verken Blackburn eller i Newcastle. Foto: EPA / PETER POWELL Vis mer

Carroll rakk å spille 33 Premier League-kamper før Liverpool åpnet sjekkheftet, og Ferguson mener han har veldig mye å bevise.

- Jeg tror han bare har spilt et dusin kamper for Necastle, og så måtte han takle en overgang verd 35 milllioner til en klubb som Liverpool, i en så ung alder. Det var litt av et steg, vet dere, sier Ferguson.

Aggressiv 70-åringen peker likevel ut Carroll som en å se opp for på Old Trafford i kveld.

- Han har ikke spilt mange kamper. Han er en stor gutt, god på hodet. Han er aggressiv og et stort uromoment. Du vet at han blir tøff oppgave for forsvarerne våre onsdag, sier skotten.

Wayne Rooney har spilt med Carroll for England, og også United-spissen varsler United-backrekka om en travel kveld.

DYRT UNITED-KJØP: Anderson kostet Manchester United 30 millioner euro da han kom fra Porto i 2007 som 19-åring. Foto:AFP / ANDREW YATES
DYRT UNITED-KJØP: Anderson kostet Manchester United 30 millioner euro da han kom fra Porto i 2007 som 19-åring. Foto:AFP / ANDREW YATES Vis mer

- Jeg tror de fleste forsvarere synes han er vanskelig å spille mot en som han, god i lufta og på bakken. Han fysisk og gjør det vanskelig for motspillerne, sier Rooney.

Carroll scoret sitt første Hammers-mål lørdag, i nederlaget mot Tottenham.

- Han er en type som ikke alltid scorer mål, men han kan likevel skape trøbbel på topp. Jeg er sikker på at det er hva Sam Allardyce ønsker av ham, sier Rooney.

 
Undervurdert West Ham-sjef Allardyce er en manager Ferguson mener ikke får anerkjennelsen han fortjener.

- Han er veldig undervurdert, det er så enkelt. Det finnes et inntrykk av ham som en bestemt type manager. Det er ikke rettferdig og det er fint at han er tilbake i Premier League, sier United-sjefen.