Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ville ikke satt pengene mine på Norge

Hanevold demper forventningene.

ÖSTERSUND (Dagbladet.no): Norge har vunnet tre verdenscupstafetter denne sesongen, mot Russlands ene. Med to gull, to sølv og en bronse så langt i VM må de norske gutta finne seg i å være favoritter på dagens stafett.

- Ja, mange vil si vi er favoritter. Men jeg vil ikke si at Russland og Tyskland er noe særlig mindre favoritter enn oss, jeg ville ikke satt pengene mine på Norge i forhold til Russland, sier Halvard Hanevold til Dagbladet.no.
 

Vinner med maksdag

Ser man på hva som skjedde i Pokljuka 16. desember i fjor kan veteranen ha et poeng. Da fikk Norge rundjuling på stafetten, med nøyaktig det samme laget som skal gå i dag.

Russland leverte en av tidenes beste stafetter og vant i utklassingsstil - Norge ble nummer fire, drøye fire minutter bak.

10. januar fikk den samme gjengen revansj i Ruhpolding, og vant 19 sekunder foran russerne.

- Hvis både Russland og Norge har en maksdag, hvem vinner?

- Da vinner Norge, gliser han.

TONER NED FAVORITTSTEMPELET: Norge har vunnet tre av fire stafetter i årets verdenscup, men Hallvard Hanevold vil sette pengene sine på Russland. Norges lag f.v. Emil Hegle Svendsen, Rune Brattsveen, Hallvard Hanevold og Ole Einar Bjørndalen. Foto: Heiko Junge/Scanpix
TONER NED FAVORITTSTEMPELET: Norge har vunnet tre av fire stafetter i årets verdenscup, men Hallvard Hanevold vil sette pengene sine på Russland. Norges lag f.v. Emil Hegle Svendsen, Rune Brattsveen, Hallvard Hanevold og Ole Einar Bjørndalen. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer

For Norge går Emil Hegle Svendsen førsteetappen, deretter følger Rune Brattsveen, Halvard Hanevold og til slutt Ole Einar Bjørndalen.

Søvnløs Svendsen

Hegle Svendsen lå søvnløs etter gullet på normaldistansen torsdag, og kan være et lite usikkerhetsmoment.

Ole Einar Bjørndalen er imidlertid ikke bekymret.

- Det betyr ingenting i forhold til stafetten. Emil får nok en utladning etter VM, men nå flyter han på medgangsbølgen, sa han i går.

Mer rutinert Bratsveen

Rune Brattsveen er i utgangspunktet det svakeste leddet, og innrømmer at han tidligere denne sesongen har vært nervøs når han har gått sammen med de ”store gutta.”

- Jeg har vært sinnssykt nervøs, men for hver gang føler jeg mindre og mindre press.

image: - Jeg ville ikke satt pengene mine på Norge

Forhåpentligvis sender Emil meg ut i ledelsen, og da er målet å beholde den, være offensiv og ikke safe. Jeg skal gå som jeg har gjort før i VM, sier Brattsveen til Dagbladet.no.

image: - Jeg ville ikke satt pengene mine på Norge
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media