VÅRE BESTE MENN: Men dessverre ikke gode nok. Med unntak av Christian Grindheim har likevel de fleste et ørlite håp om at Danmark skal snuble i sine to siste kamper. Om så skulle skje mangler kanskje bare at Norge også dummer seg ut i siste hjemmekamp mot Kypros...
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
VÅRE BESTE MENN: Men dessverre ikke gode nok. Med unntak av Christian Grindheim har likevel de fleste et ørlite håp om at Danmark skal snuble i sine to siste kamper. Om så skulle skje mangler kanskje bare at Norge også dummer seg ut i siste hjemmekamp mot Kypros... Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Jeg ville ikke satt penger på det, for å si det sånn

Men landslagsgutta klamrer seg til håpet om at Kypros saboterer for Danmark.

KØBENHAVN (Dagbladet): Norges drøm om EM-sluttspill neste sommer fikk seg en alvorlig knekk etter 0-2 og lite moro mot Danmark i Parken i går kveld.

Selv om muligheten fortsatt er tilstede, må Norge nå håpe på hjelp fra andre for å i det hele tatt kunne tenke EM-tanken.

- EM-sjansene er små. Vi er avhengige av at Danmark taper poeng på Kypros, og det er lite sannsynlig. Det har skjedd større overraskelser i fotballen, men jeg har ikke stor tro på det, sa en skuffet Egil Drillo Olsen etter kampen.

Spillerne hans vil imidlertid ikke gi opp alt håp helt ennå - i hvert fall ikke alle.

- Det kan selvfølgelig skje (at Danmark taper poeng på Kypros), men jeg synes Danmark spilte veldig godt i dag. De viste seg som et bra lag. Jeg tror ikke det skjer, men det kan jo hende. Vi har selvfølgelig ikke gitt opp, sier kaptein Brede Hangeland til Dagbladet, og får støtte av Espen Ruud:

- Det er ikke helt over. Vi får se hva Danmark klarer mot Kypros borte og Portugal hjemme. Kypros er en vanskelig kamp, det, men sånn som Danmark spiller i dag, bør de nok klare å vinne der også, sier han til Dagbladet.

Toget ikke gått Kjetil Wæhler var også skuffet i går kveld, men lar likevel håpet brenne litt til.

- Tre poeng til for oss og to vanskelige kamper for Danmark - alt kan skje. Det er ikke noen vits å snakke om at toget er gått ennå. Det finnes flere muligheter, sier han.

SETTER IKKE PENGER PÅ NORGE: John Arne Riise er ekstremt skuffet over at Norge sviktet igjen da det gjaldt som mest. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SETTER IKKE PENGER PÅ NORGE: John Arne Riise er ekstremt skuffet over at Norge sviktet igjen da det gjaldt som mest. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Men du har ikke så stor tro på det?

- Det er flere kamper igjen, selv om sjansene er mindre. Vi får i hvert fall gjøre det vi kan på Ullevaal for å ta tre poeng, så får vi håpe på hjelp fra andre lag, sier Wæhler til Dagbladet.

Rune Almenning Jarstein har ikke stor tro på at Kypros gir oss den hjelpen.

- Det er tungt. Vi hadde en veldig fin mulighet til å nå et EM-sluttspill. Det skal veldig mye til for at vi klarer det nå.

Ikke gitt opp John Carew klarte ikke å skape særlig mye trøbbel i løpet av de drøyt 20 minuttene han fikk i Parken - det håper han derimot at Kypros kan klare i løpet av 90 minutter mot danskene.

Carew tror Danmark kan rote bort poeng både mot Kypros og Portugal.

- Det er en mulighet for at de gjør det, det er det ikke tvil om. Men vi har jo gjort ting vanskelig for oss selv igjen. Vi har rotet det til for oss i de fleste kvaliker, sier han til Dagbladet.

- Er det sånn at dere omtrent har gitt opp EM nå?

GIR IKKE OPP: Men John Carew innser at løpet sannsynligvis er kjørt. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
GIR IKKE OPP: Men John Carew innser at løpet sannsynligvis er kjørt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Nei, nei. Vi har ikke gitt opp. Ikke før det er helt klart at det er over. Nå må vi sette oss ned, fordøye dette og brette opp ermene. Vi må vinne Kypros-kampen og se hva som skjer i de andre kampene, sier John Carew.

Jævla skuffende John Arne Riise oppsummerer kanskje situasjonen mest presist:

- Igjen lykkes vi ikke når vi skal. Det er ikke helt ferdig, men det ser ikke bra ut. Jævla skuffende, sier Fulham-backen.

- Portugal kan slå Danmark, men at Kypros kan gjøre det er heller tvilsomt.

- Så lenge dere slår Kypros, holder det at Danmark avgir poeng i sine to siste kamper?

- Det har skjedd større undere i fotball enn at Kypros tar poeng mot Danmark. Men jeg setter ikke penger på det, for å si det sånn, sier Riise til Dagbladet.