Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ville ikke se ansiktet hennes etterpå

Seraina Boner endte opp blodig og sjokkert etter møtet den svenske langrennsjenta.

(Dagbladet): Sveitsiske Seraina Boner skjønte ingenting da svenske Sandra Hansson plutselig glemte alt av fair play en kilometer fra målgang i langløpet König Ludwig Lauf.

Hansson både byttet spor, sperret, dyttet og satte staven i kroppen på Boner for å holde henne bak seg.

- Jeg ble sjokkert over hvordan hun oppførte seg. Jeg har aldri opplevd det før. Jeg ville prøve å gå forbi henne, ettersom det var ganske smalt på slutten og derfor viktig å være i en god posisjon. Men jeg hadde ikke en sjanse. Hun sperret, slo meg med staven og skrek noe jeg ikke forsto. Det var galskap, sier Boner til Dagbladet.

Orket ikke se Hansson juble
Hansson, som er en del av det Thomas Alsgaard-eide privatlaget Team United Bakeries, avgjorde det 42 kilometer lange løpet i Tyskland til sin fordel de siste hundre meterne.

Da Boner skled over målstreken et par sekunder etter kjørte hun bare rett forbi den jublende svenske jenta, uten å konfrontere henne.

- Var du ikke sint?

- Jo, jeg var sint. Jeg ønsket bare ikke å se ansiktet hennes. Hun holdt på å feire seieren sin. Jeg kunne ikke fatte hvordan hun kunne være så glad.

- Det sies at du hadde kutt og skrubbsår da du kom i mål?

- Jeg blødde fra armen der staven traff, sier Boner til Dagbladet.

Ulvang til angrep
FIS-juryen og den tekniske delegaten lukket øynene for Hanssons oppførsel de siste kilometerne. I stedet besluttet arrangøren, Ski Classics, å frata vinneren 30 av 100 poeng i sin private sammenlagtkonkurranse.

Selvjustisen har fått formannen i FIS' langrennskomité, Vegard Ulvang, til å steile.

- Jeg er sjokkert over at Nils Marius Otterstad og Ski Classics går inn og leker domstol her. Det kan de ikke gjøre. Det er kun en FIS-oppnevnt jury som kan ta slike avgjørelser. Dette er prinsipp nummer én. Skremmende. Dette viser veldig tydelig hvor farlig det er med private aktører, har han sagt til langrenn.com.

König Ludwig Lauf inngår i to forskjellige konkurranser: Både FIS' maratoncup og Ski Classics.

Har klaget til FIS
Boner har fått med seg at Hansson er trukket 30 poeng i den siste konkurransen, slik at hun nå er i tet, men hun sier at det sveitsiske langrennsforbundet også har klaget den svenske jenta inn for FIS.

- Vi har sendt en protest dit, som ikke er avgjort ennå. Jeg vet ikke hva de kommer til å gjøre, det er ikke opp til meg. Jeg vet ikke hva som er normalt i «vanlige» konkurranser. Kanskje det er sånn de gjør det der? Jeg ble i hvert fall sint da det skjedde. Den raskeste løperen bør vinne, men jeg fikk aldri sjansen.

Når det er sagt tror hun Hansson ville hatt gode muligheter til å vinne selv uten å ty til ufine metoder.

- Hun har sikkert en sterk avslutning uansett, hun kunne vunnet fair.

- Har du hatt noen tøffe dueller med henne før?

- Dette er faktisk første gang. I de to andre rennene vi har gått mot hverandre denne sesongen har vi vunnet én gang hver, men da var seieren av det klare slaget (Boner vant Marcialonga, journ.anm.), sier hun.

Hansson beklager
Teamet rundt Hansson har uttalt etter løpet at Ski Classics avgjørelse om å frata henne poeng strider mot alle demokratiske beslutningsprosesser. De argumenterte også med at Boner gikk oppå skiene til Hansson i mange av de foregående kilometerne i løpet.

I dag sendte imidlertid den svenske jenta ut en pressemelding, der hun beklager oppførselen sin.

Den er publisert i sin helhet på langrenn.com, og hun bedyrer at hun aldri bevisst ønsket å ødelegge for Seraina Boner.

«Det har stormet rundt det som skjedde i sporet under König Ludvig Lauf, og jeg kan forstå at mange opplevde det som skjedde i kampens hete som unfair fra min side»...«Det hadde vært så mye morsommere å ha en spurtduell som ikke var preget av det som skjedde de siste kilometerne før mål. Jeg aksepterer den straffen jeg vil få, enten den kommer fra FIS eller Ski Classics», skriver hun.

Boner ser fram mot å møte Hansson igjen i en mer sportslig utgave.

- Jeg antar at hun kommer til å følge reglene og opptre fair framover, sier Boner til Dagbladet.

VEKSLET IKKE ET ORD: Seraina Boner kunne ikke fatte hvordan Sandra Hansson kunne vise seiersglede i målområdet. Foto: TV 2
VEKSLET IKKE ET ORD: Seraina Boner kunne ikke fatte hvordan Sandra Hansson kunne vise seiersglede i målområdet. Foto: TV 2 Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling