- Jeg ville ikke skrevet en bok bare for å fortelle dritt

Mourinho om Suarez-boka.

OMTALES I SUAREZ-BOKA: Luis Suarez langer ut mot Chelseas taktikk i forrige møte med Liverpool, da ligatittelen glapp for sistnevnte. Mourinho svarer på kritikken. Foto: EPA/KIERAN GALVIN
OMTALES I SUAREZ-BOKA: Luis Suarez langer ut mot Chelseas taktikk i forrige møte med Liverpool, da ligatittelen glapp for sistnevnte. Mourinho svarer på kritikken. Foto: EPA/KIERAN GALVINVis mer

Fotballstudio klokka 13.45: Liverpool - Chelsea

(Dagbladet): Tidligere denne uka slapp Luis Suarez sin selvbiografi, Crossing the line. Der skriver han blant annet om Steven Gerrards snubling under Liverpools oppgjør mot Chelsea i våres, der ligagullet trolig glapp.

Han sender også et stikk i retning Chelsea-manager Jose Mourinho og hans taktikk i samme kamp.

- Vi visste at de også ville vinne ligaen, og burde ha spilt for å vinne. At de prøvde å drøye tid mens det fortsatt var uavgjort er noe jeg aldri helt forstod, skriver Suárez.

Kritiserer taktikken Han skal også ha snakket med en Chelsea-spiller, som skal ha uttrykt sin misnøye til Mourinhos taktikk. Chelsea ble flere ganger forrige sesong kritisert for å spille defensivt.

- Jeg spurte ham om hvorfor de drøyde tid, og han svarte: «Hva vil du at jeg skal gjøre? Hvis han krever at vi spiller sånn, må vi spille sånn. Hva annet kan jeg gjøre? Hvis jeg ikke hadde gjort det, hadde jeg ikke spilt.», fortalte Chelsea-spilleren ifølge Suárez.

Jose Mourinho ble på gårsdagens pressekonferanse konfrontert med det som står i Suarez' bok.

GIR UT BOK: Luis Suarez. Her i nevnte kamp på vårparten. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
GIR UT BOK: Luis Suarez. Her i nevnte kamp på vårparten. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer

- Jeg tror ikke jeg kommer til å skrive en. Jeg har fått spørsmål om jeg vil være med og lage en bildebok, bare med 100 fotografier fra karrieren min, og at jeg bare gjorde en kort kommentar til hvert bilde. En minnebok, sier Mourinho i følge The Guardian.

- Ikke for å fortelle dritt Han fortsetter:

- Men ikke en bok for å fortelle dritt og kritisere folk, og snakke negativt om folk som har vært involvert i karrieren min, sier Mourinho.

- Enda en bok. Bøker... leser dere bøker? Jeg gjør ikke det. I en alder av 51 burde jeg ha nok historie til å skrive en selv. Men når du er 25? Skriver du en bok om da du var et barn?