<strong>IKKE ØNSKET:</strong> Jarle Pedersen må overlate sekundanttavla til en ny trener. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
IKKE ØNSKET: Jarle Pedersen må overlate sekundanttavla til en ny trener. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Jeg ville ikke takket ja til å forlenge uansett

Misfornøyd Pedersen ferdig som skøytetrener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jarle Pedersen er ferdig som sjef for skøytelandslaget. Det melder Norges Skøyteforbund i en pressemelding i kveld.

«Styret i Norges Skøyteforbund har i dag hatt styremøte for å behandle spørsmålet om landslagssjef Jarle Pedersen skal få tilbud om fornyet kontrakt når nåværende kontrakt løper ut 30. april. Styret fattet en enstemmig beslutning om ikke å fornye kontrakten», heter det i pressemeldingen.

Ønsket om en fornyelse i langtidssatsingen fram mot OL i 2018 oppgis som hovedgrunn til at Pedersen ikke får være med videre.

«Styret vil takke Jarle Pedersen for den spennende tiden han har ledet vårt skøytelandslag, og vil gi honnør for det arbeidet han har utført, og for de sportslige resultater mange av utøverne har hatt gjennom de årene Jarle har vært landslagssjef», skriver skøyteforbundet i sin erklæring, som er signert skøytepresident Rune Gerhardsen.

- Hadde selv bestemt meg Til Dagbladet sier Jarle Pedersen at han selv hadde bestemt seg for å slutte, uansett utfall av styremøtet.

- Jeg bestemte meg for det i går (tirsdag), og ga beskjed til sportssjefen, støtteapparatet og løperne. Så da Gerhardsen ringte meg i ettermiddag og informerte om hva styret hadde besluttet, hadde jeg uansett tatt avgjørelsen selv, sier Pedersen.

- Hvorfor?

- Jeg synes den prosessen som presidenten og styret kjørte opp mot meg og sportssjefen (Øystein Haugen), var så dårlig at jeg mistet motivasjonen til å fortsette. Jeg ble ikke spurt om hva jeg tenkte, og det ble heller ikke sagt fra til meg om styrets holdning før de begynte å lansere andre kandidater.

Det har i flere uker vært kjent at Gerard Kemkers er kontaktet med tanke på å overta Pedersens jobb.

- Det har vært signalisert til mediene, ja. Men aldri til meg. Og det synes jeg er for dårlig. Hadde jeg fått grei beskjed tidlig om at de ikke var interessert i å gi meg ny kontrakt, ville det vært ryddig. Så jeg er litt overrasket over at man ikke følger de retningslinjer som gjelder i en organisasjon med hensyn til personalbehandling med tanke på ansvarsfordeling og roller, sier Pedersen.

- Har du gjort ditt syn kjent?

- Jeg har hatt kontakt med min nærmeste overordnede, som har videreformidlet mitt syn på ny kontrakt til styret.

- Som var at du ønsket å fortsette?

- Ja, jeg var interssert i å fortsette, fordi vi hadde mye på gang. Evalueringa ga meg også god støtte fra utøverne, sier Pedersen, som nå skal over i fysioterapeutjobben han har hatt permisjon fra.

Toppet med Bøkko-gull Jarle Pedersen kom inn som skøytelandslagets trener da Peter Müller fikk sparken i 2009. Håvard Bøkkos VM-gull på 1500 meter i 2011 står igjen som høydepunktet i Pedersens sjefstid.

- Ja, VM-gullet til Bøkko, og den gode framgangen til de juniorene som nå er blitt 21 og er på vei til å ta steget helt opp i toppen, sier Pedersen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer